СБУ вивела з Донбасу бойовика, що розповів про російські танки: відео
СБУ вивела з Донбасу бойовика, що розповів про російські танки: відео

СБУ вивела з Донбасу бойовика, що розповів про російські танки: відео

Контррозвідка Служби безпеки України вивела з окупованого Донбасу колишнього бойовика танкового батальйону російських найманців. Він вже дав свідчення про участь у війні російських військових і перекидання техніки на українську територію.

Бойовик надав важливі свідчення про конкретні обставини російської збройної агресії проти нашої держави, повідомляє Служба безпеки України.

Про які саме дії Росії повідомив бойовик:

  • участь кадрових російських військових у координації дій найманців,
  • постачанні танків й іншої військової техніки з Росії,
  • підготовку найманців інструкторами-військовослужбовцями ЗС Росії в таборах і на полігонах неподалік Ростова-на-Дону.

Служба безпеки України також провела перевірку, яка підтвердила, що бойовик не брав участь у бойових діях і не вчиняв тяжких чи особливо тяжких злочинів. Втім він служив у танковому батальйоні бойовиків.

За українським законодавством, член терористичної організації, що не вчиняв важких злочинів і добровільно повідомив правоохоронцям про її діяльність, звільняється від кримінальної відповідальності.

Сам чоловік розповів СБУ, що вступив у так зване "ополчення" через вплив російських ЗМІ. У лавах бойовиків він здійснював нагляд за системою ППО на пунктах розвідки.

Крім того, я охороняв кадрових офіцерів Збройних сил Росії, які за допомогою технічною розвідки "працювали" по силах АТО",
– розповів колишній бойовик.

Свідчення виведеного з Донбасу бойовика: дивіться відео

 

Теги по теме
Россия Новости Украины СБУ Война на Донбассе Оккупированные территории Украина – Россия Василий Денисюк Пророссийские боевики
Источник материала
loader
loader