У Кривому Розі до страйку гірників шахти "Жовтнева" приєдналися шахтарі "Батьківщини"
У Кривому Розі до страйку гірників шахти "Жовтнева" приєдналися шахтарі "Батьківщини"

У Кривому Розі до страйку гірників шахти "Жовтнева" приєдналися шахтарі "Батьківщини"

У Кривому Розі кількість протестуючих гірників зростає. До працівниківшахти "Жовтнева" долучилися колеги з шахти "Батьківщина".

Про це у соцмережі повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

"84 гірники шахти "Батьківщина" (Криворізький залізорудний комбінат) залишилися під землею на знак протесту, проявляючи солідарні дії з протестувальниками шахти "Жовтнева". Вимоги спільні: підвищення зарплат, покращення умов праці, повернення пільгового стажу за списками 1,2, припинення порушень при атестації", - повідомив Волинець.

Він зазначив, що працівники шахти "Батьківщина" всі три дні брали активну участь у мітингах на підтримку підземних протестувальників "Жовтневої".

"Завтра на позачергову сесію, на два тижні раніше запланованого, збереться міська рада Кривого Рогу. Як повідомив активістам наземної акції протесту на підтримку гірників "Жовтневої" заступник міського голови, місцеві депутати мають намір ухвалити рішення на підтримку страйкуючих гірників", - зазначив голова профспілки гірників.

Повідомляється, що до протестувальників поїхали нардепи та голова НПГУ КЗРК Анатолій Довгополов.

Прийняте рішення про створення робочої групи з розгляду вимог протестувальників шахти "Жовтнева" та пошуку механізмів вирішення конфлікту. 

"Лідер Незалежної профспілки гірників України Криворізького залізорудного комбінату Анатолій Довгополов інформує з місця подій, що вранці під керівництвом гендиректора КЗРК Сергія Новака було проведено оперативну нараду за участю адміністрації, профспілок, підсумком якої стало рішення про створення робочої групи.Ситуацію під особистий контроль бере голова Дніпропетровської обласної адміністрації Олександр Бондаренко", - повідомив Михайло Волинець.

На підприємстві "Кривбасзалізорудком" зробили публікацію стосовно вимог гірників щодо порушень на підприємстві при проведенні атестації. 

"У зв’язку з питаннями, що виникли, адміністрація ПАТ "Кривбасзалізрудком" звернулася до компетентних державних органів щодо надання роз’яснень, проте дотепер їх не отримано. Проведення атестації не закінчилося та її результати не затверджено атестаційною комісією підприємства у встановленому законом порядку", - йдеться в повідомленні пресслужби підприємства.

Нагадаємо, що у Кривому Розі гірники шахти "Жовтнева" залишилися під землею після нічної зміни. Вони вимагають підвищення  зарплати.

Источник материала
loader
loader