Верховний суд відмовився переносити розгляд справи Стерненка до Києва
Верховний суд відмовився переносити розгляд справи Стерненка до Києва

Верховний суд відмовився переносити розгляд справи Стерненка до Києва

Колегія суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду залишила без задоволення клопотання про перенесення розгляду справи за обвинуваченням Сергія Стеренка до Києва. Справу повернуть на розгляд до Приморського районного суду Одеси.

Про це повідомили в пресслужбі Верховного суду.

"Розгляд кримінального провадження стосовно С. Стерненка продовжиться в Одесі. 8 вересня колегія суддів... залишила без задоволення клопотання захисника Сергія Стерненка... про направлення кримінального провадження з Приморського районного суду міста Одеси в Шевченківський районний суд міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що повний текст судового рішення буде оприлюднений 11 вересня в 10:00.

Нагадаємо,

Два роки тому на колишнього керівника одеського осередку "Правого сектора" тричі нападали. Під час останнього нападу він смертельно поранив одного з кривдників. Прокурори нині називають це умисним убивством. Щоби уникнути будь-яких конфліктів, справу спочатку розслідували київські слідчі. Однак нині Верховний суд повернув її до Одеси.

Після цього в Одесі під будівлею суду на Стерненка напали четверо молодиків, намагалися облити його невідомою речовиною, але промахнулися.

Відео В Одесі прокурори зажадали змінити Стерненку запобіжний захід на тримання під вартою

Справу Сергія Стерненка розглядатимуть інші судді. Приморський райсуд Одеси задовольнив клопотання захисту активіста щодо відводу колегії. Справу Стерненка повернули в його рідне місто зі столиці. І в Одесі прокурори одразу зажадали змінити йому запобіжний захід - на тримання під вартою. Два роки тому на колишнього керівника одеського осередку "Правого сектору" нападали тричі. Під час останнього, він смертельно поранив одного з кривдників. Прокурори нині називають це "умисним убивством".  

В Одесі прокурори зажадали змінити Стерненку запобіжний захід на тримання під вартою
Источник материала
loader
loader