Сім'я з Білорусі на кордоні попросила захисту в Україні через утиски правоохоронців
Сім'я з Білорусі на кордоні попросила захисту в Україні через утиски правоохоронців

Сім'я з Білорусі на кордоні попросила захисту в Україні через утиски правоохоронців

На україно-білоруському кордоні у межах Чернігівської області родина з Білорусі попросила захисту. 

Про це повідомила пресслужба ДПСУ. 

На пунк пропуску прибули чоловік і жінка, а також діти. Під час прикордонного контролю вони одразу звернулися до прикордонників з проханням про додатковий захисту через утиски в Білорусі. За словами чоловіка, вони певний час відчували утиски з боку місцевих правоохоронних органів. Остаточною причиною виїзду стало те, що проти нього начебто було відкрите надумане кримінальне провадження, пов’язане з хабарництвом.

Військовослужбовці ДПСУ пояснили білорусам порядок звернення за захистом відповідно до українського законодавства. Їм оформлено в’їзд до України встановленим порядком. До підрозділу міграційної служби прикордонники направили повідомлення про звернення за захистом.

Слід зауважити, що протягом останнього часу в  пунктах пропуску на державному кордоні України щодо отримання захисту звернулись 15 громадян Білорусі.

Як повідомлялося, 8 вересня у Держприкордонкомітеті Білорусі заявили, що російські опозиціонери Антон Роднєнков та Іван Кравцов пройшли прикордонний контроль і виїхали до України. Вони заявивли, що політичного притулку просити не будуть. 

Відео Опозиціонерів Колесникову, Кравцова та Родненкова депортували з Білорусі

Троє білоруських опозиціонерів Марію Колесникову, Івана Кравцова та Антона Родненкова затримали невідомі. Дорогою опозиціонери записали відео. Після запису опозиціонерів повезли в напрямку українського кордону, а потім відпустили. Чоловіки дісталися кордону України, нині перебувають у Києві. Де знаходиться Марія наразі невідомо.

Опозиціонерів Колесникову, Кравцова та Родненкова депортували з Білорусі
Источник материала
loader
loader