Мінфін очікує кредит МВФ до кінця року
Мінфін очікує кредит МВФ до кінця року

Мінфін очікує кредит МВФ до кінця року

Міністр фінансів Сергій Марченко очікує завершення перегляду програми stand-by найближчим часом, а також чекає на траншіМіжнародного валютного фонду до кінця року.

Про це він заявив під час засідання парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики в середу, 9 вересня.

"Сподіваємося, що найближчим часом місія фонду ухвалить рішення про перегляд програми (stand-by - Ред.). І ми очікуємо до кінця року отримати заплановані транші, кредити МВФ", - зазначив він.

Марченко наголочив, що наразі Мінфін перебуває на фінальній стадії перетворення державних податкової та митної служб у формат єдиних юридичних осіб.

За словами міністра, розроблений Мінфіном законопроєкт про одноразове декларування та податкову амністію скеровано до Офісу президента.

"Сподіваємося, що після отримання висновку місії (МВФ - Ред.) ми зможемо його зареєструвати", - додав він.

Нагадаємо, в червні 2020 року МВФ погодив нову кредитну програму для України на суму 5 млрд доларів. Перший транш у 2,1 млрд доларів Київ отримав 12 червня. У межах програми stand-by заплановані чотири перегляди — за підсумками червня, вересня, грудня 2020 року та червня 2021-го. 

Відео 5 мільярдів доларів протягом півтора року отримає Україна від МВФ

5 мільярдів доларів протягом півтора року отримає Україна від Міжнародного валютного фонду. Рішення про це ухвалили напередодні. Перший транш має надійти уже найближчим часом - це буде 2 мільярди 100 мільйонів доларів.  

5 мільярдів доларів протягом півтора року отримає Україна від МВФ
Источник материала
loader
loader