Білоруські силовики намагались вдертися в квартиру Світлани Алексієвич: що відомо
Білоруські силовики намагались вдертися в квартиру Світлани Алексієвич: що відомо

Білоруські силовики намагались вдертися в квартиру Світлани Алексієвич: що відомо

Правоохоронці в цивільному намагалися 9 вересня увірватися до помешкання нобелівської лауреатки і члена президії Координаційної ради опозиції Білорусії Світлани Алексієвич. Її поки що не затримували.

Що відомо про силовиків біля будинку Алексієвич

Після появи невідомих біля її квартири, Світлана Алексієвич попросила журналістів приїхати до неї. Про це повідомляє газета "Наша Ніва".

Пізніше вона вийшла до ЗМІ та розповіла, що не збирається виїжджати з Білорусі. Письменниця також зазначила, що силовики дзвонили в домофон, вимагаючи пропустити їх у дім.

Алексієвич також додала, що в дворі її будинку стояли автобуси з правоохоронцями. За її словами, стежити за нею почали ще в серпні.

Раніше на сайті білоруського ПЕН-центру з'явилася заява нобелівської лауреатки. Вона, зокрема, запевнила, що на місце затриманих режимом Лукашенка опозиціонерів прийдуть сотні інших активістів

Вже не залишилося нікого з моїх друзів-однодумців в президії Координаційної Ради. Всі або у  в'язниці, або викинуті за кордон. Сьогодні взяли, останнього – Максима Знака,
– сказала Алексієвич.

Що відомо про затримання опозиціонерів у Білорусі

  • Світлана Алексієвич – остання з семи членів президії Координаційної ради, що залишається на волі в Білорусі. Решту або силоміць змусили покинути країну, або затримали.
  • Сьогодні стало відомо про арешт Марії Колесникової, яку намагалися вислати з Білорусі до України. Відомо, що вона перебуває в СІЗО №1 у Мінську. В квартирі Колесникової силовики зранку провели обшук.
  • Також з самого ранку обшук провели в помешканні Максима Знака. Згодом його самого також затримали.
  • Натомість поки ще чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав затримання опозиціонерів правильним кроком.
  • За кордон через тиск режиму Лукашенка виїхали Павло Латушко та Ольга Ковалькова. Натомість Лілію Власову та Сергія Дилевського заарештували.
Теги по теме
Беларусь Новости политики Протесты в Беларуси Эмал Наби
Источник материала
loader
loader