В Об'єднаній єврейській громаді України відреагували на погром біля могили рабина Нахмана
В Об'єднаній єврейській громаді України відреагували на погром біля могили рабина Нахмана

В Об'єднаній єврейській громаді України відреагували на погром біля могили рабина Нахмана

Об'єднана єврейська громада України виступила із засудженням погрому, який влаштували в Умані паломники біля могили духовного лідера брацлавських хасидів цадика раббі Нахмана.

Про це 10 вересня повідомляє JewishNews.

"Єврейська мудрість говорить, що необхідно дотримуватися законів тієї країни, в якій перебуває єврей. З огляду на нинішню ситуацію, коли паломництво істотно обмежено, ті, хто зміг потрапити в Умань тим більше повинні вести себе адекватно. ОЄОУ засуджує таку поведінку і публічно звертається до Фонду імені раббі Нахмана, який офіційно представляє інтереси брацлавських хасидів в Україні, з проханням надати інформацію про те, яких було вжито заходів щодо паломників-хасидів, які були учасниками інциденту", - йдеться в повідомленні.

Об'єднана єврейська громада України просить "зробити все можливе, щоб вони понесли покарання і не були допущені до комплексу раббі Нахмана, щоб показати іншим неприпустимість подібної поведінки і всю серйозність наслідків такого".

Нагадаємо, 10 вересня в Умані біля могили духовного лідера брацлавських хасидів цадика раббі Нахмана стався погром. Кілька паломників вирішили знести огорожу, яке було встановлено в зв'язку з карантинними обмеженнями через коронавірус.

Відео Як уманці не пускали хасидів до міста – Секретні матеріали

Сотні паломників, які приїхали на святкування єврейського нового року, опинилися заблокованими в аеропортах Києва та Одеси. Напередодні своїм рішенням Кабмін закрив кордони для іноземців до кінця вересня. В результаті ті, хто не встиг вийти з транзитної зони сплять просто на підлозі. Люди без води та їжі чекають на рішення. За попередньою інформацією, всі паломники були змушенні повернутися додому. Тому ми вирішили відправитися у серце самих подій, а саме до Умані. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Як уманці не пускали хасидів до міста – Секретні матеріали
Секретні матеріали
Источник материала
loader
loader