В Умані хасиди влаштували погром біля могили рабина Нахмана: з'явилося відео
В Умані хасиди влаштували погром біля могили рабина Нахмана: з'явилося відео

В Умані хасиди влаштували погром біля могили рабина Нахмана: з'явилося відео

В Умані біля могили духовного лідера брацлавських хасидів цадика Рабі Нахмана стався погром. Кілька паломників вирішили знести огорожу, яку було встановлено у зв'язку з карантинними обмеженнями через коронавірус.

Відео інциденту було опубліковано на каналі Pavlovsky News.

На кадрах видно, як чоловіки розхитують огорожу, а потім валять залізні конструкції. Один із паломників бере частину паркану, високо піднімає та жбурляє її вперед. 

В сети появилось видео, как подростки – брацлавские хасиды – расшатывают и сносят защитные ограждения, которые установлены на могиле Раби Нахмана в Умани. Железные конструкции были размещены, чтобы минимизировать последствия распространения коронавируса. Обязательно подпишитесь на наш телеграм, чтобы быть с нами на связи https://t.me/joinchat/AAAAAEs2DrjBFfYHcsecJQ Как сообщили в фонде Раби Нахмана, с нарушителями порядка будет проведена разъяснительная работа и их действия ни в коей мере не отражают отношения брацлавского движения к законам нашей страны. При этом, как уточнили нашему телеграм-каналу в Объединенной еврейской общине Украины, фонд Раби Нахмана является единственной официальной стороной в нашей стране, которая представляет интересы брацлавских хасидов.

Опубликовано Pavlovsky News Четверг, 10 сентября 2020 г.

Секретаріат брацлавських хасидів вже відреагував заявою, засудивши подію, передає місцеве видання provce.ck.ua. Зокрема в Секретаріаті зазначили, що такі дії жодною мірою "не відображають ставлення брацлавського руху до законів України".

"Ганебне видовище із заподіянням прямого збитку", – заявили там, пообіцявши провести з порушниками порядку роз'яснювальну роботу.

Нагадаємо, раніше в Умані стався конфлікт між місцевими мешканцями та хасидами. Близько десяти паломників намагалися прорватися через натовп до могили Рабі Нахмана. 

Відео До України з усього світу масово прибувають паломники-хасиди

Відсьогодні аеропорт "Бориспіль" приймає десятки чартерних рейсів, здебільшого, з Тель-Авіва. Для цього навіть відкрили термінал Б - зазвичай він законсервований і не працює. З летовищ Києва, Одеси та Вінниці хасиди рушають до Умані, де похований їхній духовний наставник. Цьогоріч святкування юдейського нового року припадає на 29 вересня.  

До України з усього світу масово прибувають паломники-хасиди
Источник материала
loader
loader