Окупанти на Донбасі вдаються до нових підступних атак: деталі
Окупанти на Донбасі вдаються до нових підступних атак: деталі

Окупанти на Донбасі вдаються до нових підступних атак: деталі

За минулу добу проросійські бойовики тричі підступно порушили перемир’я, що діє на Донбасі. Вони обстріляли українські позиції поблизу Шумів, де мало відбутися спільне інспектування сторін, а також відзначилися провокаціями біля Золотого.

Про це інформують у штабі ООС. Там також зазначають, що українські захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної ситуації.

Де стріляв ворог і що відомо про провокації:

  • Окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї по позиції наших військ неподалік Шумів, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ і де були надані гарантії безпеки. Завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.
  • Окрім того, два ворожі обстріли зафіксували на ділянці фронту поблизу Золотого. Спершу ворог застосував трасуючу кулю для підпалу трави, а згодом відкрив вогонь по позиціях українських захисників зі стрілецької зброї.

Українські захисники зброю у відповідь не застосовували. Бойових втрат і поранень серед особового складу не було,
– наголошують в ООС.

Від початку поточної доби, 11 вересня, режим припинення вогню зберігається повністю.


Карта окупованих територій / Інфографіка 24 каналу  

Розмінування територій та відновлення житлових будинків:

  • Україна продовжує займатися розмінуванням прифронтових ділянок і відновленням житлових будинків, що були пошкоджені внаслідок обстрілів на Донбасі.
  • Так, за 10 вересня сапери ДСНС розмінували понад 9 гектарів території та передали на знищення 206 вибухонебезпечних предметів. Також минулої доби завершене відновлення 18 пошкоджених житлових будинків.
Теги по теме
Новости Украины Война на Донбассе ООС Оккупированные территории Ирина Выхрущ Пророссийские боевики
Источник материала
loader
loader