У Раду внесли проєкт державного бюджету на 2021 рік
У Раду внесли проєкт державного бюджету на 2021 рік

У Раду внесли проєкт державного бюджету на 2021 рік

До Верховної Ради внесли проєкт державного бюджету на 2021 рік. Відповідний законопроєкт зареєстрували в парламенті у понеділок, 14 вересня.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту. Однак його тексту поки що немає.

Як відомо, у Міністерстві фінансів представили проєкт Державного бюджету України на 2021 рік, який 14 вересня затвердив Кабінет міністрів. Прогнозується, що ВВП України зросте на 4,6%, а інфляція буде на рівні 7,3%.

За словами міністра фінансів України Сергій Марченка, доходи передбачаються на рівні 1,071 трлн грн, витрати — 1,35 трлн грн. Приріст доходів забезпечуватиметься за рахунок більш ефективного адміністрування податку на додану вартість (ПДВ).

Дефіцит Держбюджету на 2021-й передбачається на рівні 270 мільярдів грн. Зазначимо, що наразі рівень дефіциту бюджету становить близько 300 мільярдів грн. "Ми знизили рівень дефіциту порівняно з поточним роком на 1,5% — до 6%", — сказав Марченко.

Номінальний ВВП закладається на рівні 4 505,9 млрд грн. 

Середньомісячна заробітна плата в Україні у 2021 році становитиме 13632 грн, а реальна зарплата з урахуванням інфляції зросте на 12,1%. Середній курс долара до гривні очікується на рівні 29,1 гривні за долар. Рівень безробіття — 9,2%. 

Відео В місцевих бюджетах грошей не вистачає катастрофічно - Палиця

В ефірі "Право на владу" - народний депутат від групи "За майбутнє" Ігор Палиця. Він зауважив: "Я чітко знаю, що в місцевих бюджетах грошей вже немає. Державна субвенція чітко розписана для покриття заробітних плат. Вона навіть не покриває позакласне викладання вчителями. В місцевих бюджетах грошей не вистачає катастрофічно".

В місцевих бюджетах грошей не вистачає катастрофічно - Палиця
Источник материала
loader
loader