Тихановська переконана, що Алексієвич не виженуть з Білорусі
Тихановська переконана, що Алексієвич не виженуть з Білорусі

Тихановська переконана, що Алексієвич не виженуть з Білорусі

Члена президії Координаційної ради білоруської опозиції, яка поки залишилася на свободі, письменницю і нобелівського лауреата Світлану Алексієвич не заарештують або виженуть з країни.

Про це заявила глава опозиції в Білорусі Світлана Тихановська в інтерв'ю "Лівому берегу".

"Це буде дуже великий скандал, якщо її виженуть з країни. По-перше, вона вже у віці. По-друге, вона лауреат Нобелівської премії. Вона занадто відома, щоб видворити її з країни, а тим більше посадити в тюрму", — відмітила Тихановська.

Мовляв, будь-який тиск на Світлану Алексієвич засудять навіть ті, хто підтримують диктатуру.

Читайте також:

  • Алексієвич залишилася останнім лідером опозиції в Беларусі: чому вона звернулася до "російським братам".
  • Допит Нобелівського лауреата Алексієвич: письменниця розповіла про загрозу громадянської війни і необхідності допомоги Путіна і світу.

Відео Тихановська: хочеться виріти, що військового вторгнення російських солдат до Білорусі не буде

Хоче вірити, що військового вторгнення Росії в Білорусь не буде – такі сподівання висловила білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська  після учорашньої зустрічі Лукашенка з Путіним. Білоруська опозиція шкодує, що Путін говорить з Лукашенком, а не з ними. Переговори у Сочі тривали 4 з половиною години. Путін пообіцяв Лукашенку півтора мільярда доларів кредиту. Тихановська на це звернулась до росіян із закликом подумати, що  своїми грошима вони оплатять побої білоруських протестувальників. Путін може використати слабкість Лукашенка, щоб ослабити білоруський суверенітет, - такі побоювання звучали  від початку протестів у Білорусі. Їх Лукашенко  називає прогулянкою, яка відбувається щовихідних. Минулої неділі під час маршів затримали вісім сотень білорусів - і півтисячі з них досі чекають суду в СІЗО.    

Тихановська: хочеться виріти, що військового вторгнення російських солдат до Білорусі не буде
Источник материала
loader
loader