Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС
Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС

Упродовж доби бойовики двічі порушили режим припинення вогню - ООС

Упродовж минулої доби, 16 вересня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об’єднаних сил.

Поблизу Катеринівки постріл в бік українських позицій був зафіксований з підствольного гранатомета. У районі населеного пункту Водяне відміченнеприцільний вогонь зі стрілецької зброї. "Ці вогневі провокації противника не становили загрози нашим захисникам, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували", - повідомили у зведенні. 

Ситуацію у районі проведення операції Об’єднаних сил у штабі називають повністю контрольованою. Бойових втрат і поранень серед українських захисників унаслідок пострілів немає. На жаль, у районі Новотошківського загинув один український захисник унаслідок необережного поводження з гранатою.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 10 вересня, за новими домовленостями Тристоронньої контактної групи у районі селища Шуми у Донецькій області, розташованому на лінії розмежування, мало відбутися спільне інспектування позиційукраїнських військових. 

Згодом в Офісі президента повідомили, що одноразового інспектуванняоднієї точки на Донбасі не відбудеться через постійні зміни запитів російської сторони. 

Відео Ситуація на фронті: український боєць підірвався на вибухівці, а бойовики зводять нові укріплення

Біля села Водяне, що на Приазов'ї на вибухівці підірвався український боєць. Морський піхотинець отримав поранення середньої важкості, його оперативно евакуювали до лікарні. Вибух стався в той момент, коли військові проводили інженерні роботи. Який саме снаряд чи міна  здетонували, невідомо. Усі обставини події наразі з’ясовують. Тим часом у Зайцевому російські війська копають свої позиції впритул до будинків цивільних. А біля селище Молодіжне бойовики зводять нові укріплення. За даними ОБСЄ, порушення з боку найманців фіксують по усій лінії фронту.  

Ситуація на фронті: український боєць підірвався на вибухівці, а бойовики зводять нові укріплення

 

Источник материала
loader
loader