Посол Ізраїлю про хасидів: Вони повинні повернутися до Білорусі, а звідти – додому
Посол Ізраїлю про хасидів: Вони повинні повернутися до Білорусі, а звідти – додому

Посол Ізраїлю про хасидів: Вони повинні повернутися до Білорусі, а звідти – додому

Уряд Ізраїлю повністю підтримує рішення України закрити кордони для всіх іноземців, зокрема і для хасидів, які намагаються перетнути українсько-білоруський кордон дорогою до Умані. За словами посла, нині від 400 до 800 хасидів знаходяться в Білорусі і хочуть в'їхати в Україну.

"Ми поважаємо рішення уряду України (закрити кордони для іноземців через коронавірус - Ред). Ситуація складна, і ми сподіваємося, що гуманітарного кризи не буде", - сказав посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон в ексклюзивному інтерв'ю LB.ua, опублікованому у четвер, 17 вересня.

Посол зазначив, що люди, які залишаються на кордоні, все ще можуть дістатися до великих білоруських міст і вилетіти до Ізраїлю.

"Ми їм говоримо, що вони повинні повернутися до Білорусі, а звідти - додому в Ізраїль, тому що в Україну в'їжджати не можна. Разом з равом Стамблером - Головою Федерації єврейських громад України, равом Камінецький і равом Ротманом ми змогли доставити їм їжу і воду. Наш посол у Білорусі також зміг доставити їм ковдри. У них є можливість повернутися до Білорусі - виїхати в Гомель, до Мінська і звідти повернутися в Ізраїль. Але однозначно - вони не можуть в'їхати в Україну, тому що Україна закрита для іноземців, для всіх іноземців", - наголосив посол.

Ліон також нагадав, що Україна не погоджувалася приймати іноземців, окрім тих, хто вже в'їхав. "Саме тому ваша влада і закрила кордони - не тільки для хасидів, не тільки для євреїв, а для всіх іноземців", - додав Ліон.

Тим часом, тисяча паломників залишаються на межі Білорусі і України в надії потрапити до Умані на святкування юдейського нового року Рош га-Шана. Свято - вже завтра. До того ж, від 16 вересня пункт пропуску "Нові Яриловичі" повністю закрили і, ймовірно, віряни зустрінуть новий рік між двома державами. 

Відео Тисяча хасидів-паломників не залишає українсько-білоруський кордон

Хасиди на кордоні: тисяча паломників залишаються на межі Білорусі і України в надії потрапити до Умані на святкування юдейського нового року Рош га- Шана. Свято - вже завтра, але для хасидів не зробили винятку - іноземцям до кінця вересня в Україну зась. До того ж, відучора пункт пропуску "Нові Яриловичі" повністю закрили і, ймовірно, віряни зустрінуть новий рік між двома державами. Детальніше – у прямому включенні.  

Тисяча хасидів-паломників не залишає українсько-білоруський кордон
Источник материала
loader
loader