За цієї української влади прориву у виконанні Мінських домовленостей не буде - Лавров
За цієї української влади прориву у виконанні Мінських домовленостей не буде - Лавров

За цієї української влади прориву у виконанні Мінських домовленостей не буде - Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що за нинішнього президента і уряду України прогресу у виконанні Мінських домовленностей з врегулювання ситуації на Донбасі не буде. За його словами, українська влада нав'язуєінше трактування Мінських угод і звинувачує РФ в їх невиконанні, бо нібито на цьому ґрунтується політика Євросоюзу і США.

Про це він сказав в інтерв'ю RTVI.

"Я не думаю, що за нинішнього українського уряду, як і за попереднього президента, буде якийсь прогрес у виконанні Мінських домовленостей, хоча б тому, що про це публічно говорить сам президент Зеленський, віце-прем'єр Резніков, який відповідає за роботу в контактній групі з врегулювання ситуації на Україні. Також про це говорить міністр закордонних справ України Кулеба", - сказав Лавров.

На думку очільника російського МЗС, на звинуваченнях РФ у невиконанні Мінських угод ґрунтується політика Євросоюзу і США щодо продовження санкцій проти Російської Федерації.

"Тим не менш, таке перекручене розуміння суті Мінських домовленостей, вірніше спроба звалити все на Росію, хоча Росія там жодного разу не згадана, глибоко проникло в свідомість наших європейських колег, включно з Францією і Німеччиною, які, будучи співавторами Мінських домовленостей разом із нами, українцями і Донбасом, не можуть не розуміти, що українці просто спотворюють свої обов'язки, намагаються від них відійти і нав'язати інше прочитання Мінських домовленостей", - додав Лавров.

"Але навіть і в цьому випадку звучать заяви з вуст перелічених мною товаришів (Зеленського, Рєзнікова, Кулеби - ред.), а також колишнього президента України Кравчука... про те, що Мінські домовленості в такому вигляді нездійсненні, їх треба переробити, поставити "з ніг на голову" і для початку віддати Донбас під контроль українського уряду і армії, а вже потім думати, які реформи на цій території України можна буде проводити", - сказав російський міністр. 

Нагадаємо, на переговорах ТКГ щодо Донбасу сталася суперечка між головою української делегації Леонідом Кравчуком та його російським колегою Борисом Гризловим. Йшлося про статус окупованих територій Донецької та Луганської областей. Кравчук заявив, що змусив Гризлова визнати, що територія ОРДЛО - українська. 

Відео На засіданні ТКГ погодили 20 ділянок розмінування та 4 нові ділянки розведення сил

20 ділянок розмінування та 4 нові ділянки розведення сил погодили на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи. Воно відбулося в онлайн форматі, і на ньому вперше від України брав участь Леонід Кравчук. За словами Кравчука, переговорний процес був складним, бо його від початку заблокувала російська сторона з вимогою внести зміни до української постанови про місцеві вибори. Представники Росії вимагали, щоби в постанові, якою призначаються місцеві вибори на 25 жовтня, викреслили пункти, що волевиявлення неможливе в окупованих районах Донецької та Луганської областей. Леонід Кравчук їхню вимогу оформив у своє звернення до Верховної Ради. Так – каже - розблокував переговори. Однак, чи розглядати його звернення - вирішуватимуть народні депутати.  

На засіданні ТКГ погодили 20 ділянок розмінування та 4 нові ділянки розведення сил
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader