Автовиробництво в Україні з початку року впало в два рази
Автовиробництво в Україні з початку року впало в два рази

Автовиробництво в Україні з початку року впало в два рази

В Україні продовжує скорочуватися виробництво автомобілів / REUTERS

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-серпні 2020 року, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, скоротилося на 47% - до 2243 одиниць.

Про це йдеться в повідомленні асоціації "Укравтопром".

Згідно з повідомленням, за 8 місяців було зібрано 1821 легкових автомобілів, що на 50% менше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Виробництво вантажних автомобілів становить 28 одиниці, що на 65% менше результату річної давності.

Автобусне виробництво в Україні в січні-серпні 2020 року скоротилося на 26%, в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, й становить 394 штуки.

У серпні на українських заводах було вироблено 121 одиницю автотранспортної техніки, що в 5,5 раза менше, ніж у серпні минулого року.

Випуск автомобілів

Зазначається, що, серпнева збірка легкових автомобілів зменшилася майже в 15 разів, до 38 штук. Як і роком раніше, всю статистику з легкових авто продовжував формувати завод Єврокар.

Про виробництво в серпні комерційних автомобілів не відзвітувало жодне підприємство.

Випуск автобусів

Водночас випуск автобусів зріс на 2,5%, до 83 штук.

"Найбільшу кількість автобусів виготовив Чернігівський автозавод - 30 штук. "Черкаський автобус" випустив 25 штук. "Богдан" повідомив про 16 автобусів. На ЗАЗі - 7 штук, 5 штук випустив Часовоярський автобусний завод", - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН

  • Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація "УкрАВТО" (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація "Богдан", "Єврокар", корпорація "Еталон" (Чернігівський та Бориспільський автозаводи).

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олександр Куницький

Источник материала
Поделиться сюжетом