"Кількість абсурду зростає": у Путіна різко відреагували на пляшку води з "Новачком" у номері Навального
"Кількість абсурду зростає": у Путіна різко відреагували на пляшку води з "Новачком" у номері Навального

"Кількість абсурду зростає": у Путіна різко відреагували на пляшку води з "Новачком" у номері Навального

Речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що не може пояснити появу пляшки зі слідами "Новачка" в готельному номері Олексія Навального, про яку заявили соратники опозиціонера.

Про це повідомляє видання РБК.Росія.

"Ми не можемо цього пояснити. Ви знаєте, що така пляшка, якщо вона була, була кудись вивезена, до Німеччини або ще кудись. Тобто те, що могло стати доказом на користь отруєння, на жаль, було вивезено. Це додаткове питання — чому?", — заявив Пєсков.

За його словами, експерти вважають: якби на пляшці з-під води були сліди отруйної речовини "Новачок", то "навряд чи її хтось міг би кудись відвезти — не встиг би". "Кількість абсурду і питань зростає з кожним днем", — наголосив прессекретар Володимира Путіна.

Таким чином в РФ справу про отруєння опозиціонера досі не відкрили, оскільки прокурори не мають для цього підстав.

До слова, напередодні на сторінці в Instagram Навального показали відео і розповіли, як пляшка з водою зі слідами "Новачка" потрапила до німецьких фахівців. У підписі до оприлюдненого відео зазначається, що знімання проводились його командою у готельному номері Навального у Томську одразу після того, як стало відомо про отруєння. Саме на пляшці з томського номера німецька лабораторія виявила сліди "Новачка".

Нагадаємо: 

  • 20 серпня Олексію Навальному стало зле в літаку на рейсі з Томська до Москви. Літак екстрено сів в Омську, а опозиціонер потрапив до реанімації у комі. Його перевезли на лікуванні до Німеччини.
  • Уряд Німеччини повідомив, що спеціальна лабораторія Бундесверупідтвердила отруєння Навальногоречовиною так званої групи "Новачок". РФ погрожують новими санкціями. Кремль свою причетність заперечує. 
  • Коли опозиціонер прийшов до тями, то йому посилили охорону в клініці. Навальний заявив, що після одужання повернеться до РФ.

Відео "Новачок" в готелі: сліди російської отрути знайшли у номері Навального

Отруїли ще до польоту, бо у готельному номері російського опозиціонера Навального знайшли пляшку зі слідами "Новачка". Кадри, зняті у кімнаті, де жив політик, оприлюднили його соратники. Вони повернулися до готелю одразу після того, як Навальному стало зле під час перельоту, і почали фільмувати всі речі, що лишилися у номері, бо це могло допомогти з'ясувати причину хвороби. На відео зображені дві пляшки з-під води, які згодом передали до Німеччини. Саме на одній з пляшок німецькі фахівці і знайшли сліди російської отрути "Новачок". Отруєння політика також підтвердили Франція і Швеція. Нині зразки досліджують експерти Організації із заборони хімічної зброї. В отруєнні Навального звинувачують російську владу, але Москва все заперечує.

"Новачок" в готелі: сліди російської отрути знайшли у номері Навального
Источник материала
loader
loader