Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото
Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото

Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото

В Умані 20 вересня пройшов другий день святкування Рош ха-Шана – іудейського нового року. Що зовсім незвично, якщо порівнювати зі святкуванням у попередні роки, у другий день обійшлося без будь-яких порушень.

Про ситуацію в Умані під час святкування паломників-хасидів розповідає поліція.

Другий день святкування іудейського нового року пройшов без порушення громадської безпеки та порядку. За добу не було зафіксовано адміністративних і кримінальних правопорушень,
– коротко відзвітували в поліції.

Правоохоронці запевнили, що ситуація в місті Умані, зокрема в місцях паломництва хасидів, цілком стабільна й контрольована. До слова, цьогоріч там працюють близько 600 поліцейських і 6 представників Ізраїлю.

Святкування Рош ха-Шана в Умані: дивіться фото

Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 1 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 2 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 3 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 4 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 5 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 6 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 7 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 8 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 9 Як минув другий день святкування Рош ха-Шана в Умані: фото - Фото 10

Попередні інциденти за участі хасидів:

  • Ще в серпні один конфлікт спалахнув між місцевими й хасидами на майновому підґрунті. Місцеві стверджували, що внаслідок будівництва синагоги на їхньому будинку пішли тріщини. Уманці почали заявляти про незаконне будівництво.
  • Згодом цей конфлікт набув нових обертів, коли місцеві заблокували проїзд до вигрібної ями синагоги. Як наслідок, до синагоги не могла потрапити асенізаторська машина, яку замовили хасиди.
  • Також хасиди-паломники влаштували погроми через карантинні огорожі біля могили цадика Нахмана. Внаслідок інциденту двох найбільш агресивних паломників депортували в Ізраїль.
  • Ще один скандал трапився навпаки з вини місцевих. Біля входу в одне з кафе розмістили табличку, де повідомили, що хасидів не обслуговують. Поліція відкрила через цей інцидент кримінальну справу.
Теги по теме
Новости Украины полиция Василий Денисюк
Источник материала
loader
loader