Пожежа на сміттєзвалищі у Києві: у повітрі фіксують перевищення шкідливих речовин
Пожежа на сміттєзвалищі у Києві: у повітрі фіксують перевищення шкідливих речовин

Пожежа на сміттєзвалищі у Києві: у повітрі фіксують перевищення шкідливих речовин

У Дарницькому районі Києва досі тліє сміттєзвалище, на якому сталася пожежа, а в повітрі фіксують перевищення шкідливих речовин.

Про це з місця подій розповіла кореспондентка ТСНТетяна Фруктова. 

Відкритого вогню немає. Лише тліє. Озеро, яке поруч зі сміттям, частково перетворилося на торфовище. Над ним стоїть густий дим. Пожежники встановили гідратн з водою, який поливає сміттєзвалище. Осередки також засипають землею. У КМДА обіцяють, що сміттєзвалище повністю ліквідують. 

Фахівці не можуть достеменно сказати, коли припиниться дим. Разом з тим наголошують, що ситуація під контролем. Утім, уже фіксують перевищення шкідливих речовин у повітрі. "У зв'язку з горінням вже є перевищення формальдегідів, продуктів горіння, діоксиду вуглецю. Наразі комунальна лабораторія черує на житловому масиві у районі станції метро "Харківська". Проводять заміри", - розповів Роман Ткачук, керівник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА.

Почало горіти напередодні вдень. Вогонь відразу локалізували, але дим ще є. За словами рятувальникій, можливо горить всередині. Справа в тому, що сміттєзвалище несанкціоноване. Роками місцеві мешканці на озеро і його схили викидали і пластик, і будматеріали. 

Відео Задимлена столиця: вночі на Лівому березі Києва загорілось сміттєзвалище

Лівий берег столиці у диму.  Пів Києва із вчорашнього вечора оповило смогом. Мешканці скаржаться, що вночі довелося щільно закривати вікна, бо неможливо було дихати. Як з'ясувала ТСН, причиною цього стала пожежа на сміттєзвалищі. Чи досі горить і де саме – дивіться далі.  

У ДСНС кажуть, пожежу довго гасять, бо вогонь може бути всередині сміття на глибині. "Складність у тому, що триває процес тління всередині сміттєзвалища, глибина якого в окремих місцях сягає до шести метрів. Все це треба проливати. Причин пожежі може бути кілька: самозаймання, необережне поводження з вогнем і підпал", - каже речниця ДСНС у місті Києві Світлана Водолага.

Источник материала
Поделиться сюжетом