Рада розпочала розгляд Держбюджету: який курс долара заклали в основу і коли краще купувати валюту
Рада розпочала розгляд Держбюджету: який курс долара заклали в основу і коли краще купувати валюту

Рада розпочала розгляд Держбюджету: який курс долара заклали в основу і коли краще купувати валюту

Верховна Рада розпочала розгляд Держбюджетуна 2021 рік. Одним із важливих показників, що зараз цікавлять українців, яким у наступному році буде курс валют. Його закладають у кошторис. Нинішній рік показав нестабільність національної валюти та стрімке здорожчання долара і євро.

Чого очікувати далі та коли краще купувати валюту - у сюжеті Сніданку з 1+1.

То плюс п'ять копійок, то мінус десять: касирка обмінника Ірина Володимирівна не встигає міняти папірець з обмінним курсом. Від початку року євро та долар в Україні додав 15%. Осінній стрибок уже другий цьогоріч. Урядовці закладають у держбюджет на наступний рік 29 грн і 10 копійок за один долар.

У 2021 році валютні коливання значною мірою залежатимуть від того, чи відкриють кордони, пояснює економіст Григорій Кукуруза: "Якщо ми побачимо, що в усьому світу починають активно відкриватися кордони, що українці можуть вільно подорожувати, то це основний сигнал, що скоро гривня почне девальвувати. Скоріш за все січень-лютий ми побачимо укріплення гривні".

Відео Верховна рада розпочала розгляд Держбюджету на 2021 рік: чого очікувати від курсу валют

Верховна рада розпочала розгляд Держбюджету на 2021 рік. Одним із важливих показників, які зараз цікавлять українців, – яким у наступному році буде курс валют. Його закладають у кошторис. Адже нинішній рік показав нам нестабільність національної валюти та стрімке здорожчання долара і євро. Тож чого чекати далі? Купувати валюту зараз чи сподіватися вигідніших умов – "Сніданок" розбирався.  

Утім, точно спрогнозувати валютні гойдалки в Україні складно. Щоб не прогадати з моментом обміну валюти – є один простий, але дієвий лайфхак. "Правило надзвичайно просте: коли ви бачите, що всі продають, то найкраще купувати, Коли ви бачите, що всі купують, то найкраще продавати", - радить фахівець. 

За прогнозами експертів, стабілізацію зростання курсу іноземної валюти варто очікувати наприкінці цього року.

Источник материала
Поделиться сюжетом