Уряд запропонував МВФ почати роботу місії в Україні в онлайн-режимі
Уряд запропонував МВФ почати роботу місії в Україні в онлайн-режимі

Уряд запропонував МВФ почати роботу місії в Україні в онлайн-режимі

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у понеділок, 21 вересня, провів онлайн-зустріч із директором Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Альфредом Каммерром, на якій обговорили співпрацюофіційного Києва з фондом. Згідно з інформацією, під час онлайн-зустрічі також були присутні міністр фінансів України Сергій Марченко та голова Національного банку Кирило Шевченко.

"Очільник уряду повідомив, що було направлено лист на адресу директорки-розпорядниці Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої із зверненням щодо початку роботи в онлайн-режимі місії в Україні", — повідомляє пресслужба Кабміну України в понеділок увечері, 21 вересня.

Шмигаль особисто привітав Каммера з нещодавнім призначенням на посаду і запевнив, що продовження співпраці з МВФ є одним із важливих пріоритетів роботи і президента, й уряду України.

"Україна високо цінує всебічну підтримку МВФ, що надається у непрості для всього світу часи", — сказав прем'єр-міністр.

Шмигаль також запросив Каммера відвідати Україну після завершення обмежувальних заходів з огляду на поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Як відомо, місія Міжнародного валютного фонду (МВФ)мала прибути до Києва для перегляду програми співробітництва. Але у фонді хочуть прояснити ситуацію в Україні. 

Раніше повідомлялося, що міністр фінансів Сергій Марченко очікуєзавершення перегляду програми stand-by найближчим часом, а також чекає на транші Міжнародного валютного фонду до кінця року. 

Нагадаємо, в червні 2020 року МВФ погодив нову кредитну програму для України на суму 5 млрд доларів. Перший транш у 2,1 млрд доларів Київ отримав 12 червня. У межах програми stand-by заплановані чотири перегляди — за підсумками червня, вересня, грудня 2020 року та червня 2021-го.

Відео Чи потрібен Україні кредит від МВФ — Секретні матеріали

Вчора влада розносила радісну звістку. МВФ виділили Україні кредит у 5 мільярдів доларів. Проте, радіючи грошам ми повинні розуміти, що за них даємо, та що обіцяємо зробити. Якщо ретельно розібратись у цьому, то радості від таких грошей стає набагато менше. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Чи потрібен Україні кредит від МВФ — Секретні матеріали
Секретні матеріали
Источник материала
loader
loader