Україні запроваджують єдиний смарт-квиток на транспорт: де запрацює послуга та яка вартість
Україні запроваджують єдиний смарт-квиток на транспорт: де запрацює послуга та яка вартість

Україні запроваджують єдиний смарт-квиток на транспорт: де запрацює послуга та яка вартість

Від вівторка, 22 вересня, в Україні запрацює послуга смарт-квиток — один квиток на всі види громадського транспорту.

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

"Це єдиний цифровий квиток, який анонсували місяць тому. Але будемо доопрацьовувати в такому пілотному режимі. Почали з популярного напрямку - "Укрзалізниці" та Київсього метрополітену. Але від завтра це вже вийде на промисловий продаж", - розповів міністр.

Придбати квиток можна буде на сервісі Smart Ticket, а згодом у касах чи інших системах з продажу білетів. За словами Криклія, зараз вартість єдиного квитка дорівнюватиме вартості окремих квитків, але міністерство доопрацьовує так звану "економічну складову" сервісу. 

"Зараз це не більше і не менше вартості квитків. Комісію на оплату додаткових витрат покривають відповідні компанії. Наприклад, Київпарксервіс чи Київметрополітен. Вони покривають комісію, щоб не було дорожче. Але мета, аби було вигідніше, аби була додаткова економія", - розповів голова Міністерства інфраструктури Владислав Криклій.

Відео Міністр інфраструктури розповів про смарт-квиток, ремонт доріг і штрафи за перевантажені фури

Один проїзний на всі види громадського транспорту. Завтра у продажі зявиться смарт-квиток. А ще в Україні знайшли нове розв'язання проблеми розбитих доріг: уже скоро шляхи можуть бути врятовані від пошкоджень. Водіїв і власників вантажівок хочуть поставити в такі умови, щоб було не вигідно брати більше вантажу, ніж дозволено. До того ж, у 2021 року в Україні хочуть збудувати удвічі більше доріг, ніж цьогоріч. Про все це ми поговоримо у студії з нашим гостем – міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм.  

Очільник міністерства запевнив, що до кінця року послуга буде можлива у всьому столичному транспорті, у Харкові, Маріуполі та Львівській області. Крім того, це стосується автобусних і авіаперевізників.

Як повідомлялося, рішення про запровадження експериментального проєкту із впровадженню єдиного електронного квитка (е-квитка) на різні види транспорту напорталі електронних послуг e-transport.gov.ua підтримали на засіданні уряду 29 липня. Це сприятиме наданню зручних та сучасних цифрових послуг для населення у різних видах транспорту в одному місці під час планування подорожі.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны