В анексованому Криму ще майже 30 поселень залишилися без води
В анексованому Криму ще майже 30 поселень залишилися без води

В анексованому Криму ще майже 30 поселень залишилися без води

У Криму 29 населених пунктів перевели на режимне водопостачання або підвезення води через посуху.

Про це на нараді 21 вересня повідомив керівник підконтрольного Росії підприємства "Вода Криму" Володимир Баженов, інформує "Крим.Реалії".

"На ранок сьогоднішнього дня 29 населених пунктів переведені на режимне водопостачання або на підвезення води у зв'язку з тим, що дебет у свердловинах, скажімо так, зник. Але я все одно планую якусь кількість машин з ємностями до завтрашнього дня перетягнути в Сімферопольську філію, щоб ними підстрахувати райони, в які не зможуть дотягнутися мої колеги", – сказав Баженов.

При цьому назву населених пунктів керівник "Води Криму" не уточнив.

Нагадаємо, що від 7 вересня у Сімферополі і 39 населених пунктах Сімферопольського і Бахчисарайського районів почався третій, найсуворіший етап обмежень подачі води через посуху і обміління Аянського, Партизанського і Сімферопольського водосховищ. Питну вода зараз подають в спеціальні години вранці та ввечері. 

Також повідомлялося, що в анексованому Криму від 23 вересня почнуть подавати воду за графіком до деяких населених пунктів. Зокрема, до міста Алушта, селищ Партеніт і Малий Маяк. 

Як повідомлялося, Дніпровська прісна вода через Північно-Кримський канал піде до Автономної Республіки Крим лише після того, як український півострів буде деокуповано, про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко. Наукові дослідження підтверджують, що питної води для потреб населення більш ніж достатньо, якби ця вода не використовувалася на військові потреби Росії в Криму. 

Відео Смертельний дефіцит води в Криму – Секретні матеріали

За шість років з початку анексії Криму Російській федерації так і не вдалося врегулювати питання насущне: постачання води, яке було припинене Україною після анексії. Сьогодні російська влада визнає, що ситуація з водою у Криму критична. Однак звинувачують вони у цьому Україну. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Секретні матеріали
Источник материала
Поделиться сюжетом