У Білорусі не вщухають протести: силовики застосовують водомети та жорстоко затримують людей
У Білорусі не вщухають протести: силовики застосовують водомети та жорстоко затримують людей

У Білорусі не вщухають протести: силовики застосовують водомети та жорстоко затримують людей

У неділю, 20 вересня, у білоруських містах відбувся "Марші справедливості" проти Олександра Лукашенка. 

Про це розповіли у ТСН.Ранок.

Наймасовіша акція відбулася в Мінську, там на вулиці знову вийшли десятки тисяч людей. Силовики з військовою технікою та водометами вже традиційно очепили центр та закрили кілька станцій метро. Практично не працював мобільний інтернет. Омонівці заважали формувати великі колони, розсікаючи натовп і затримуючи учасників. Утім, розігнати марш все ж не змогли.

Тим часом один з опозиційних Telegram-каналів виклав в Мережу імена тисячі силовиків, які можуть бути причетні до арештів та побиття мітингарів. В МВС Білорусі вже пообіцяли знайти і покарати автора списку.

Відео У Білорусі затримали учасників "Маршу справедливості"

Щонайменше 230 протестувальників затримали в Білорусі за участь у недільному "Марші справедливості" проти Олександра Лукашенка. Наймасовіша акція відбулася в Мінську: там на вулиці знову вийшли десятки тисяч людей. Силовики з військовою технікою та водометами вже традиційно очепили центр та закрили кілька станцій метро. Практично не працював мобільний інтернет. Омонівці заважали формувати великі колони, розсікаючи натовп і затримуючи учасників. Втім, розігнати марш все ж не змогли. Тим часом один з опозиційних телеграм-каналів виклав в інтернет імена тисячі силовиків, які можуть бути причетні до арештів та побиття мітингарів. В МВС Білорусі вже пообіцяли знайти і покарати автора списку. Протести пройшли і в інших білоруських містах.  

У Білорусі затримали учасників "Маршу справедливості"

Протести пройшли і в інших білоруських містах. Зокрема, в Бресті силовики застосували сльозогінний газ, а також стріляли в повітря. У Гродно затягли до автозаку навіть вагітну жінку. Загалом силовики затримали щонайменше 230 протестувальників.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. Після оприлюднення даних перших екзитполів, білоруси вийшли на акції протестів у багатьох містах країни. Сталися перші сутички з ОМОНом.

10 серпня ЦВК Білорусі оприлюднило результати виборів. Згідно з офіційними даними, Олександр Лукашенко переміг з результатом 80,23%. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. Вона не визнала результати виборів та оголосила себе переможцем. 11 серпня зранку Тихановська виїхала до Литви.

Протести тривають від 9 серпня. У неділю, 16 серпня, у десятках білоруських міст відбувся марш свободи – наймасовіша акція протесту в історії незалежної Білорусі. Від 17 липня опозиція оголосила загальнонаціональний страйк. Кандидатка в президенти, яку підтримала більшість білорусів, Світлана Тихановська з Литви заявила, що готова стати національною лідеркою.

Источник материала
loader
loader