Вбивця Леннона вибачився через 40 років після злочину
Вбивця Леннона вибачився через 40 років після злочину

Вбивця Леннона вибачився через 40 років після злочину

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Вбивця учасника легендарного британського гурту The Beatles Джона Леннона - Марк Чепмен - вибачився перед його вдовою Йоко Оно через 40 років після вбивства. Про це у вівторок, 22 вересня, пише ВВС Україна, передає УНН.

Марку Чепмену вже 11 разів відмовляли в умовно-достроковому звільненні з в'язниці, де він відбуває довічне ув'язнення. 

"Я просто хочу підтвердити, що мені шкода за свій злочин", - розповів Марк Чепмен комісії з умовно-дострокового звільнення.

"Мені немає вибачення. Це все було заради власної слави. Думаю, що це найгірший з можливих злочинів", - додав він.

"Він (Джон Леннон - ред.) був надзвичайно відомим. Я вбив його не через його характер чи те, якою людиною він був. Він був сім'янином. Він був іконою. Я вбив його… бо він був дуже-дуже популярним, й це було єдиною причиною. А я дуже-дуже хотів прославитися, був егоїстичним", - зізнався Чепмен.

"І я хотів би додати та дуже наголосити на цьому. Це був надзвичайно егоїстичний вчинок. Мені шкода за весь біль (Йоко Оно. - Ред.). Я весь час про це думаю", - розповів він комісії.

Чепмен вистрілив у Леннона на очах у Йоко Оно 8 грудня 1980 року, коли ті йшли до своєї квартири в Нью-Йорку. Останню відмову в умовно-достроковому звільненні він отримав минулого місяця. За офіційним формулюванням, причиною відмови стало те, що можливе звільнення "було б несумісним з добробутом суспільства". Марк Чепмен зможе знову подаватися на умовно-дострокове звільнення за два роки. У 2000 році Йоко Оно написала лист, у якому закликала не випускати з в'язниці Марка Чепмена.

Источник материала
loader
loader