5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"З кульками, квітами та плакатами": звільненого з російського ув'язнення активіста Мемедемінова зустріли на Батьківщині
"З кульками, квітами та плакатами": звільненого з російського ув'язнення активіста Мемедемінова зустріли на Батьківщині

"З кульками, квітами та плакатами": звільненого з російського ув'язнення активіста Мемедемінова зустріли на Батьківщині

Кримський блогер, журналіст і блогер Наріман Мемедемінов після 2,5 років ув'язнення у російській колонії в Ростовській області вийшов на свободу. У вівторок, 22 вересня, вже колишній політв'язень повернувся на територію тимчасово окупованого Криму. 

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зустрічати Мемедемінов нині приїхали сотні кримських татар з різних районів півострова. Для нього підготували святкові  кульки, квіти та плакати. Активіст повернувся до рідного села у Бахчисарайському районі. 

Сам журналіст розповів, що своєї позиції після виходу з в'язниці не змінив і припускає що, може знову зайнятися висвітленням судових процесів над кримськими татарами після повернення до Криму.

"Якщо ми будемо так продовжувати свою справу, свою боротьбу, протистояння репресіям, дасть Бог, справедливість у будь якому разі восторжествує і все у нас буде за допомогою Всевишнього добре", - сказав Мемедемінов.

Відео На свободу вийшов звинувачений у тероризмі кримець Наріман Мемедемінов

Звільнення заґратованого кримця: вийшов на свободу активіст та блогер Наріман Мемедемінов, який відбував покарання в ростовській буцегарні. Він був засуджений до двох з половиною років за те, що публікував відео нібито із закликами до тероризму. Також у своєму блозі Мемедемінов оприлюднював відео із судових засідань щодо інших незаконно ув'язнених кримців. Це - твердять правозахисники - найбільше обурювало окупаційну владу. Ще в березні 2018 року в будинку Мемедемінова провели обшук, а самого чоловіка затримали. Українське МЗС неодноразово закликало звільнити активіста, але безрезультатно. І ось коли Мемедемінов відбув тюремний термін, його таки відпустили. Він уже вдома. Там його зустрічали цілим селом. Своєї позиції після виходу з в'язниці Мемедемінов не змінив.    

Як відомо, ще в березні 2018 року в будинку Мемедемінова російські силовики провели обшук, а самого чоловіка затримали. Торік у жовтні окупанти засудили активіста до двох з половиною років ув’язнення за те, що у своєму блозі оприлюднював відео із судових засідань щодо інших незаконно ув'язнених кримців.  Підсудний провину не визнав. Українське МЗС неодноразово закликало звільнити активіста, але безрезультатно.

Источник материала
Поделиться сюжетом