Макрон обнадіяв інформацією про досягнення прогресу в "нормандському форматі"
Макрон обнадіяв інформацією про досягнення прогресу в "нормандському форматі"

Макрон обнадіяв інформацією про досягнення прогресу в "нормандському форматі"

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що "нормандський формат" досяг прогресу.

Про це французький лідер заявив під час дебатів у форматі відеоконференції на 75-й сесії Генеральної асамблеї ООН, передає Укрінформ.

"У континентальній Європі, в зв'язку з українською кризою, "нормандський формат" дозволив нам разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель досягти прогресу", — сказав президент Франції.

У своєму виступі Макрон приділив ситуації щодо розв'язаної Росією війни проти України тільки одну пропозицію. Детальніше президент Франції розповідав про війни та конфлікти, які відбуваються зараз в Африці, на Близькому і Середньому Сході.

Нагадаємо, що попередній саміт лідерів України, Франції, Німеччини та Росії відбувся в Парижі 9 грудня 2019 року. Тоді сторони попередньо домовилися зібратися на наступну зустріч високого рівня в квітні 2020 року. Але на зараз перспективи провести наступний саміт не визначені перш за все через позицію президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також:

  • Фокін заявив, що лідерам "нормандської четвірки" немає сенсу збиратися, поки вони не прийдуть до консенсусу.
  • Кулеба розповів про позицію України щодо саміту "нормандської четвірки".
  • Костін пояснив, чому РФ постійно намагається підвищувати ставки на переговорах "нормандської четвірки".

Відео МЗС України вимагає від Росії пояснень через заяву про нормандський саміт

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії пояснень через заяву про нормандський саміт. Заступник глави російського МЗС назвав неправдивими слова Володимира Зеленського, що всі лідери країн-учасниць погодилися на зустріч на найвищому рівні. І що вона може відбутися після ще однієї зустрічі політичних радників. У Москві нагадали, що під час минулої зустрічі радників представник Росії заявив - підстав для нових переговорів не бачить. Українські дипломати натомість наголошують - президент Зеленський мав на увазі не конкретну дату, а принципову згоду учасників нормандського формату на переговори. Кажуть, якщо заява російського МЗС є чітким сигналом, що Кремль не зацікавлений у саміті - це ставить під сумнів налаштованість Росії вирішити конфлікт.

МЗС України вимагає від Росії пояснень через заяву про нормандський саміт
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader