На протестах в Білорусі затримали понад 200 осіб: цифра зростає
На протестах в Білорусі затримали понад 200 осіб: цифра зростає

На протестах в Білорусі затримали понад 200 осіб: цифра зростає

У Білорусі правозахисний центр "Весна" повідомляє про 204 затриманих на акціях опозиції в республіці, велика частина затримань припала на Мінськ. Цифра змінюється майже кожну хвилину і кількість затриманих зростає.

Про це повідомляється на сайті центру.

Увечері 23 вересня в різних містах Білорусі люди вийшли на акції протесту проти інавгурації Олександра Лукашенка, яка відбулася вдень. Незабаром розпочалися затримання в Мінську, Бресті, Могильові, Гомелі та інших містах країни.

Фотогалерея Перекриття руху, побиття кийками та розгін водометами: протести у Мінську після інавгурації Лукашенка вибухнули з нвоою силою (5 фото)

Серед затриманих виявилася журналістка білоруського порталу TUT.By Олена Толкачова. За даними "Весни", її вже відпустили.

В цілому на вулиці білоруської столиці в середу вийшли приблизно 5-7 тис. незгодних з інавгурацією Олександра Лукашенка. Повідомляється про застосування працівниками міліції водометів і сльозогінного газу.

Читайте також:

  • Опозиція Білорусі закликає до безстрокових акцій непокори через інавгурацію Лукашенка.  
  • Жорсткі затримання в Мінську тривають: протестувальники біжать від силовиків в торгові центри.

Відео Кілька європейських країн не визнали Лукашенка президентом Білорусі

Олександр Лукашенко терміново та без попередження склав присягу на посаду президента. Відео оприлюднила його адміністрація. Світлана Тихановська вже назвала церемонію фарсом. А опозиція закликає до акцій непокори. Водночас одразу в кількох європейських країнах заявили: незважаючи на інавгурацію, Лукашенка президентом Білорусі не визнають.  

Источник материала
Поделиться сюжетом