Простий рецепт: як приготувати чатні зі слив
Простий рецепт: як приготувати чатні зі слив

Простий рецепт: як приготувати чатні зі слив

Зазвичай індійська приправа чатні готується з фруктів та овочів. Її родзинка у комбінованому солодко-кислому смаку. В Індії подається виключно на великі свята. Добре поєднується із м'ясними стравами.Інгредієнти:слива - 300 гцибуля -1 шт.часник - 1 зубчикпетрушка - 1 пучоккоричневий цукор - 3 ст.л.бальзамічний оцет - 2 ст.л.рослинна олія - 2 ст.л.гвоздики - за смакомперець - за смакомкориця - дрібкасіль - за смакомПриготування:Дрібно нарізати очищену цибулю. Сливи розділити на половинки, видалити кісточки.Розігріти в сковороді олію, потушкувати цибулю і часник. Спеції потовкти в ступці, додати в сковороду. Видалити часник, додати сливи, цукор і сіль. Варити 10 хвилин.Всипати посічену петрушку й влити оцет. Варити 5 хвилин. Соус подавати до столу охолодженим.Влітку з помідорів можна зробити універсальний домашній соус. Він замінить магазинні заправки, які використовують для приготування піци, пасти, гарнірів, м'ясних страв.

Источник материала
Поделиться сюжетом