У ЦВК відбулася зустріч з представниками Місії БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами
У ЦВК відбулася зустріч з представниками Місії БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами

У ЦВК відбулася зустріч з представниками Місії БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами

23 вересня у Центральній виборчій комісії відбулася зустріч Голови Комісії Олега Діденка з представниками Місії Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі (БДІПЛ ОБСЄ) зі спостереження за місцевими виборами 25 жовтня 2020 року на чолі з главою Місії Інгібйорг Сольрун Гісладоттір.

У заході також взяли участь заступник глави Місії Штефан Краузе, радник з виборчих питань Бюро Кіра Кастальдо, аналітики Бюро Рашад Ширінов, Надін Хаас, Єлена Ковальова, а також члени Комісії Оксана Боярчук, Андрій Гевко та Павло Любченко.

Глава спостережної Місії подякувала ЦВК за підтримку офіційних спостерігачів і конструктивну співпрацю з БДІПЛ ОБСЄ.

А також поінформувала про кількість довгострокових і короткострокових спостерігачів, терміни їх перебування, орієнтовну програму роботи Місії, зокрема, й особливості підготовки проміжного та остаточного звітів за результатами спостереження за місцевими виборами в Україні.

Під час подальшого спілкування Голова Комісії розповів про особливості підготовки до місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Також він повідомив про основні зміни у виборчому законодавстві, зокрема, про нову виборчу систему, за якою відбудуться місцеві вибори.

При цьому Олег Діденко закцентував увагу на активній практичній участі ЦВК у процесі вдосконалення Виборчого кодексу України.

Йшлося також про вплив реформи адміністративно-територіального устрою на нинішній виборчий процес.

Зокрема, про проблеми, які виникали під час формування виборчих комісій у нових районах.

Окрім того, Голова Комісії поінформував про особливості проведення виборів у період дії карантину, повʼязані насамперед із заходами щодо запобігання поширенню хвороби COVID-19 під час голосування на виборчих дільницях.

На завершення зустрічі Олег Діденко ще раз подякував БДІПЛ ОБСЄ та його спостережній Місії за увагу та інтерес до виборчих процесів у нашій державі й запевнив у повному сприянню їх роботі з боку ЦВК.

"Для нас дуже важливо, коли вибори відбуваються за участі офіційних спостерігачів.

Адже ми чудово розуміємо, що й від цього в тому числі залежить чесність, прозорість та відкритість виборів, а з тим і довіра до їх результатів", – наголосив Голова ЦВК.

Сторони також домовилися про організацію робочих зустрічей представників Місії та членів Комісії за окремими напрямами підготовки та проведення нинішніх місцевих виборів.

Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.

Источник материала
Поделиться сюжетом