Жителів Криму змушують позбуватися українських паспортів – Кислиця
Жителів Криму змушують позбуватися українських паспортів – Кислиця

Жителів Криму змушують позбуватися українських паспортів – Кислиця

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця повідомив, що в окупованому Криму переслідують власників українських паспортів і чинять тиск, для того щоб населення позбувалося українських документів. Водночас, додав він, відмова від паспорту не означає втрату громадянства.

Про це він сказав в інтерв'ю Крим.Реалії.

"Те, що власників українських паспортів у Криму переслідують – це факт. Те, що на власників українських паспортів тиснуть для того, щоб вони позбулися цих паспортів – це факт. Але я хочу сказати, що українське громадянство не випливає з наявності паспорта. Паспорт отримують на підставі того, що ви вже громадянка або громадянин України. Тому навіть якщо окупанти змусять українців або кримських татар порвати свої українські паспорти, вони все одно залишаються громадянами України", – зазначив Кислиця.

Нагадаємо, у липні прикордонне управління ФСБ Росії в анексованому Кримуповідомило, що зареєстрованих на півострові кримчан штрафуватимуть за спробу перейти адміністративний кордон за українським паспортом. У свою чергу, Україна не визнає російські паспорти, видані в анексованому Криму, і в'їхати на материкову частину України за ними не можна.

Відео Євросоюз вимагає від Росії звільнити усіх незаконно затриманих кримських татар

Скасувати вирок у справі Хізб ут-Тахрір та звільнити усіх незаконно затриманих кримських татар вимагає від Росії Євросоюз. У Брюсселі наголошують - не визнають ані застосування російського законодавства в окупованому Криму, ані передачі громадян України до судів Росії. Адже воно не відповідає нормам міжнародного права. Жителів Бахчисарая російські силовики затримали іще в жовтні 2017 року.  

Источник материала
Поделиться сюжетом