"Червоної лінії не існує": названо дві умови для скасування місцевих виборів
"Червоної лінії не існує": названо дві умови для скасування місцевих виборів

"Червоної лінії не існує": названо дві умови для скасування місцевих виборів

Місцеві вибори пройдуть 25 жовтня / фото УНІАН

Про це заявив екс-заступник глави ЦВК Андрій Магера, пише "Обозреватель".

"Вибори все одно відбудуться, але в той же час Міністерство охорони здоров'я спільно з Кабміном має подбати про те, щоб були прийняті профілактичні заходи щодо тих осіб, які будуть брати участь в голосуванні", – зазначив він.

Магера зазначив, що потрапляння населеного пункту до "червоної" карантинної зони не може служити підставою для скасування місцевих виборів.

"Червоної лінії як такої в законах України не існує. Це внутрішнє рішення Міністерства охорони здоров'я, різних комісій і санітарно-лікарняних служб", – пояснив екс-чиновник.

За словами екс-заступника голови ЦВК, поділ країни на зони в залежності від кількості хворих на коронавірус є в цілому суб'єктивним і не має правових наслідків.

Місцеві вибори в Україні та карантин: що відомо

  • 12 вересня член ЦВК Сергій Постівий заявив про розробку алгоритму проведення місцевих виборів 25 жовтня з урахуванням карантинних обмежень.
  • ЦВК попередньо рекомендувала схвалити такі правила під час організації та проведення виборів у регіонах: дотримання соціальної дистанції, не більш ніж четверо людей за один стіл бюлетенів, забезпечення дезінфекторами, окремі кабінки для людей з симптомами ГРВІ та заборона на публічні заходи з участю кандидатів у депутати всередині приміщень.
  • 22 вересня на сайті Ради з’явився проект закону, ухвалення якого дозволить брати участь у голосуванні виборцям з високою температурою.  

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Юрій Годован

Источник материала
Поделиться сюжетом