Протести в США: поліцейський отримав поранення
Протести в США: поліцейський отримав поранення

Протести в США: поліцейський отримав поранення

Поліцейський отримав вогнепальне поранення під час протестів в Луїсвіллі, повідомляє NBC з посиланням на поліцію.

Учасники протестів зробили 10 пострілів в бік поліції. Один поліцейський був госпіталізований. На місце прибули загони SWAT.

Інформацію підтвердив телеканал CNN з посиланням на представника поліцейського управління міста Ламонта Вашингтона.

"Наш співробітник тільки що отримав вогнепальне поранення", — зазначив він. Інформації про стан співробітника правоохоронних органів поки не наводиться.

Протести та заворушення почалися в Луїсвіллі 23 вересня. Раніше повідомлялося, що влада міста не будуть пред'являти звинувачень у вбивстві поліцейським у зв'язку зі смертю афроамериканки Бріоні Тейлор. Вона була застрелена правоохоронцями в своїй квартирі в березні. Маніфестанти вважають, що поліцейськими обійшлися занадто м'яко.

Фотогалерея Протесты в США (7 фото)

Через це демонстранти в Луїсвіллі вступали в сутички зі співробітниками правоохоронних органів. Для розгону учасників акцій протесту були застосовані сили Національної гвардії США. Мер міста Грег Фішер оголосив про введення на території Луисвилла комендантської години.

Раніше осередком протестів в США був Портленд. Тоді нові протести проти поліції в США почалися після вбивства чорношкірого чоловіка 23 серпня. Місцеві поліцейські кілька разів вистрілили в спину афроамериканцю Джейкобу Блейку при спробі його арешту.

Читайте також:

  • Протести в США : в результаті зіткнень в Портленді затримали понад півсотні мітингувальників.
  • Протести в США : на вулиці застрелили чоловіка.
  • Нові антіполіцейськіе протести в США : вбито двоє людей, ще один в лікарні.

Відео Протести у США: федеральні війська застосували газ проти мера Портленда

Приєднався до протесту і потрапив під атаку. Американські федеральні війська застосували сльозогінний газ проти мера Портленда. Тед Віллер саме вийшов до учасників мітингу проти надісланих Трампом спецпризначенців, яких звинувачують у застосуванні невиправданого насильства, коли в натовп поцілили зарядом із газом. Очільник міста був ошелешеним - із ним бо таке вперше - утім, із мітингу не пішов. Наразі не відомо, чи знали спецвійська, що серед мітингувальників був мер. Влада міста Портленд і штату Орегон, а також кілька конгресменів вимагають від президента Трампа відкликати спецпризначенців, яких той надіслав до штату розганяти протести на підтримку темношкірих.

Источник материала
Поделиться сюжетом