У США підготували нові санкції проти Росії через отруєння Навального
У США підготували нові санкції проти Росії через отруєння Навального

У США підготували нові санкції проти Росії через отруєння Навального

У Сенаті Сполучених Штатів Америки підготували законопроєкт, який пропонує запровадити нові санкції проти Росії. Цього разу Росію хочуть покарати за використання хімічної зброї і, зокрема, отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Законопроєкт зобов'язує адміністрацію визначити, чи порушив Кремль закони США, які забороняють використання хімічної та біологічної зброї, мовиться на сайті одного з його авторів сенатора Кріса Кунса.

У час, коли Росія продовжує втручатися в наші вибори й чинити інші злодіяння в Білорусі, Україні й Сирії, посилюючи небезпеку для світу, цей законопроєкт спрямований на те, щоби притягнути до відповідальності Путіна і його найближче оточення,
– пояснив Кунс.

У самому законопроєкті мовиться, що сенатори пропонують ввести санкції щодо російських офіційних осіб, причетних до грубих порушень міжнародного права. Втім імена й посади цих людей не уточнюються.

Водночас інший сенатор Марко Рубіо пояснив: законопроєкт передбачає цілеспрямовані санкції проти російських чиновників, що стали співучасниками грубих порушень міжнародного права, зокрема й через отруєння Олексія Навального.

Слід зазначити, що з моменту запровадження минулих санкцій проти Росії не минуло й кількох днів. Лише на початку цього тижня США запровадили обмеження проти 8 росіян, а також 7 російських і фінських компаній.

Що відомо про отруєння Навального

  • Навальному стало погано, коли він летів з Томська до Москви 20 серпня. Активіста госпіталізували до місцевої лікарні. Там він впав у кому.
  • Після тривалих дискусій опозиціонера відпустили на лікування до Німеччини.
  • Німецькі лікарі виявили, що Навального отруїли хімічною зброєю з родини "Новачок". Її сліди знайшли на шкірі, у крові та сечі Навального. А також на пляшці, з якої він пив.
  • Після виходу з коми Навальний вимагав повернути одяг, який був на ньому вдень отруєння. На думку опозиціонера, його речі є важливим доказом замаху.
  • В лікарні Омська заявили, що одяг Навального вилучили правоохоронці.
  • 23 вересня опозиціонеравиписали з лікарні. Він вперше прогулявся в парку.

 

 

Теги по теме
Россия США Новости политики Василий Денисюк
Источник материала
Поделиться сюжетом