"Об'єднані зусилля - 2020". Завершується підготовка до проведення контрудару
"Об'єднані зусилля - 2020". Завершується підготовка до проведення контрудару

"Об'єднані зусилля - 2020". Завершується підготовка до проведення контрудару

НОВИНИ

Новини

"Об'єднані зусилля - 2020". Завершується підготовка до проведення контрудару

За легендою, упродовж кількох днів підрозділи оборони стримали наступальну операцію ворога.

У Командуванні об'єднаних сил Збройних Сил України, що здійснює управління силами оборони та безпеки в ході стратегічних командно-штабних навчань "Об'єднані зусилля – 2020", завершується підготовка до проведення контрудару. Про це 25 вересня повідомляє Командування об'єднаних сил ЗСУ у Facebook.

 

"За легендою навчань, упродовж кількох днів підрозділами сил оборони стримано наступальну операцію ворога. При цьому не допущено висадку морських й повітряних десантів противника, а також вжито заходів щодо виводу військових частин та підрозділів з-під ворожих ударів крилатими ракетами морського базування", - пояснюють у повідомленні.

 

У Командуванні пояснюють, що разом із цим детально відпрацювали питання координації вогневого ураження. В першу чергу — розвідки позицій противника за допомогою безпілотних летальних апаратів і вже після цього, нанесення високоточних ударів по найбільш важливих об’єктах. 

 

"Йдетьсяпро превентивні авіаційні удари й вогневе ураження  об'єктів, розташованих у глибині оборони противника, з реактивних систем залпового вогню "Вільха", "Ураган" і ударного оперативно-тактичного середньовисотного безпілотного літального апарату "Bayraktar", а також ураження противника з озброєння бойових машин, реактивної та самохідної артилерії, мінометів та інших вогневих засобів", - уточнюють у повідомленні.


Водначас додають, що органами управління Національної поліції та Служби безпеки України вжито заходів контррозвідувального забезпечення та охорони громадського порядку.


Наразі триває узгодження заходів взаємодії наземного, повітряного, морського угрупувань та дій Сил спеціальних операцій щодо проведення контрудару під прикриттям авіації.

 

Нагадаємо, що голова представництва НАТО в Україні Александер Вінніков заявив, що дестабілізуючий характер дій Російської Федерації щодо сусідів в останні роки змушує Україну проводити власні військові навчання, і важливо, що вони відбуваються за підтримки збройних сил країн НАТО. 


 

Тиждень.ua
, ,
Источник материала
Поделиться сюжетом