У США страхувальники заявили про мільярдні збитки від лісових пожеж
У США страхувальники заявили про мільярдні збитки від лісових пожеж

У США страхувальники заявили про мільярдні збитки від лісових пожеж

Страхові збитки від лісових пожеж у Каліфорнії, Орегоні та Вашингтоні оцінюються у 5-8 мільярдів доларів.

Про це 25 вересня повідомляє Moody's.

Проте ця сума неостаточна й може бути загострена недавнім збільшенням попиту на робочу силу й матеріали у будівництві після лісових пожеж та інших природних катаклізмів.

Moody's вказує, що каліфорнійські страхувальники майна не оновили поліси, особливо у районах зіткнення диких земель й міст, одночасно підвищивши стандарти андерайтингу, проводячи перевірки, вимагаючи від власників заходів зі зниження ризику лісових пожеж.

До таких же дій можуть вдатися й страхувальники Орегону та Вашингтону. Moody's очікує, що ціни на поліси перестрахування від катастроф, зокрема західні лісові пожежі, будуть продовжувати зростати у 2021 році.

Раніше повідомлялося, що в американському штаті Каліфорнія масштабні пожежі знищили вже два мільйони акрів землі (понад 809 тисяч гектарів). Це найвищий показник, зафіксований тут від 1987 року. 

Також губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом через масштабні пожежі ввів режим надзвичайної ситуації в п'яти округах. 

Відео Поблизу Лос-Анджелеса через лісові пожежі евакуюють 4 тисячі людей

Нова пожежа розгорілася поблизу Лос-Анджелеса – полум’я охопило площу в понад 42 тисячі гектарів, і ця територія збільшується щогодини. Під загрозою - понад тисяча будівель, серед яких - сторічна обсерваторія. Чотири тисячі людей евакуюють в обов'язковому порядку. Вогонь гасять сотні рятувальників.  

Источник материала
Поделиться сюжетом