Нобелівська лауреатка Алексієвич виїхала з Білорусі
Нобелівська лауреатка Алексієвич виїхала з Білорусі

Нобелівська лауреатка Алексієвич виїхала з Білорусі

Світлана Алексієвич – письменниця, нобелівська лауреатка і одна з лідерок білоруського протесту – виїхала до Німеччини.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Далі вона збирається до Швеції та Італію. Зі слів її помічниці, Алексієвич планує повернутись у Білорусь, але коли - невідомо.

Відео Поїхала, але обіцяла повернутись: одна з лідерок білоруського протесту виїхала до Німеччини

Світлана Алексієвич - одна з лідерок білоруського протесту - виїхала з Білорусі до Німеччини. Далі вона збирається у Швецію та Італію. Зі слів її помічниці, Алексієвич планує повернутись до Білорусі, але, коли це станеться - невідомо. Тим часом Світлана Тихановська, яка після президентських виборів виїхала у Литву, сподівається на зустріч з французьким президентом Емануелем Макроном і закликає його стати посередником у врегулюванні політичної кризи в Білорусі.  

Поїхала, але обіцяла повернутись: одна з лідерок білоруського протесту виїхала до Німеччини

"Чому Світлана Олександрівна повинна їхати зі своєї країни назовсім? Нічого подібного, вона полетіла у своїх особистих справах. У неї заплановані зустрічі, книжковий ярмарок в Швеції, на Сицилії їй вручатимуть нагороду", - розповіла помічниця в коментарі ТUT.by.

Вона запевнила, що від'їзд не пов'язаний з відкритою кримінальною справою проти Координаційної ради опозиції Білорусі. Утім зазначила, що повернення залежатиме від самопочуття Алексієвич та розвитку подій в Білорусі.

Нагадаємо, майже 350 людей затримали в Білорусі напередодні - такі дані наводять правозахисники. Протести проти Олександра Лукашенка тривають там уже 50 днів. Наймасовіша акція вчора пройшла в Мінську. Це була "народна інавгурація" Світлани Тихановської – у відповідь на таємну присягу Олександра Лукашенка, яка відбулась в четвер, і яку не визнала міжнародна спільнота. На вулиці столиці Білорусі вийшли кілька десятків тисяч людей, попри те, що центр був повністю очеплений силовиками зі спецтехнікою.

Источник материала
loader
loader