В Азербайджані повідомили, коли завершиать військову операцію в Карабасі
В Азербайджані повідомили, коли завершиать військову операцію в Карабасі

В Азербайджані повідомили, коли завершиать військову операцію в Карабасі

Азербайджан закликає Мінську групу ОБСЄ усвідомити серйозність своїх намірів у відновленні територіальної цілісності країни, військова операція в Нагірному Карабасі триватиме до повного виведення вірменських сил з цього регіону, повідомляє в середу азербайджанський МЗС.

Відповідну заяву було зроблено азербайджанською стороною на спеціальному засіданні Постійної Ради ОБСЄ в минулий вівторок, 29 вересня.

"На цьому засіданні постійний представник Азербайджану в ОБСЄ висловив надію, що в Мінській Групі ОБСЄ, нарешті, усвідомлюють всю серйозність намірів Баку. МГ ОБСЄ повинна вимагати повного і беззастережного виведення вірменських військових з окупованих територій для забезпечення миру в регіоні. До цього Азербайджан буде продовжувати легітимну військову операцію ", - йдеться в заяві МЗС Азербайджану.

Постпред Азербайджану підкреслив, що ескалація в зоні карабаського конфлікту, що почалася 27 вересня, є наслідком "великомасштабної військової провокації ВС Вірменії".

Представник Баку також заявив, що міжнародні організації, в тому числі і ОБСЄ, не давали адекватної реакції "на провокаційні і окупаційні дії і заяви властей Вірменії". Крім цього, міжнародні організації вибірково і з подвійними стандартами підходять до виконання принципів Заключного Гельсінського акту та "така безкарність відкриває для Вірменії дорогу до нових провокацій".

"Конфлікт має бути вирішено на підставі норм міжнародного права в рамках міжнародно визнаних кордонів Азербайджану", - підкреслюється в заяві азербайджанського зовнішньополітичного відомства.

Своєю чергою, Радбез ООН закликав Вірменію та Азербайджан припинити бойові дії та сісти за стіл переговорів. Засідання відбулося напередодні за зачиненим дверима. Члени Радбезу висловили жаль з приводу людських жертв, зокрема втрат серед цивільного населення. І закликали сторони повернутися до перемов в межах Мінської Групи ОБСЄ.

Нагадаємо, бойові дії в Нагірному Карабасі спалахнули вночі 27-го вересня і не припиняються дотепер. До припинення кровопролить обидві сторони закликала й Україна, водночас у вітчизняному МЗС наголосили - Київ підтримує територіальну цілісність Азербайджану. 

Відео Радбез ООН закликав Вірменію та Азербайджан припинити бойові дії та сісти за стіл переговорів

Воєнне протистояння у Нагірному Карабасі. Радбез ООН закликав Вірменію та Азербайджан припинити бойові дії та сісти за стіл переговорів. Засідання відбулося напередодні за зачиненим дверима. Члени Радбезу висловили жаль з приводу людських жертв, зокрема втрат серед цивільного населення. І закликали сторони повернутися до перемов в межах Мінської Групи ОБСЄ. Бойові дії в Нагірному Карабасі спалахнули вночі 27-го вересня і не припиняються дотепер. До припинення кровопролить обидві сторони закликала й Україна, водночас у вітчизняному МЗС наголосили - Київ підтримує територіальну цілісність Азербайджану.

Радбез ООН закликав Вірменію та Азербайджан припинити бойові дії та сісти за стіл переговорів
Источник материала
loader
loader