Бойовики 11 рази порушили режим припинення вогню, є поранений військовий - ООС
Бойовики 11 рази порушили режим припинення вогню, є поранений військовий - ООС

Бойовики 11 рази порушили режим припинення вогню, є поранений військовий - ООС

Упродовж минулої доби, 30 вересня, у районах відповідальності українських бригад зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об’єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" вогонь зі стрілецької зброї ворог відкривав поблизу Авдіївки, а з автоматичного станкового гранатомета – неподалік Новотроїцького.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" обстріли були зафіксовані біля Новоолександрівки. Поблизу Золотого три рази бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та підствольного гранатомета, а неподалік Хутора Вільний - двічі був застосований ручний протитанковий гранатомет та стрілецьку зброю. Окрім того, у районах населених пунктів Зайцеве, Миронівський, Новотошківське противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем.

Зазначається, що внаслідок пострілу з підствольного гранатомета один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Стан здоров’я пораненого – задовільний. Він перебуває у медичному закладі.

Попри це у штабі кажуть, що ситуація у районі проведення контрольвана.

Від початку поточної доби, 1 жовтня, на ділянках відповідальності українських захисників зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню поблизу Станиці Луганської з автоматичного станкового гранатомета.

У зведенні наголошують, що військовослужбовці беруть участь у локалізації лісових пожеж, до яких призвели напередодні ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Загальна площа загорання становить більше ніж 85 гектарів. Наразі вдалося локалізувати пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Артема, Болотяне та Сєвєродонецьк.

Утім, через сильний поривчастий вітер вогонь дістався до помешкань мирних мешканців. У населених пунктах Трьохізбенка, Кряківка та Муратове вогнем знищено десятки житлових помешкань та господарських будівель. Мешканців евакуйовано.

Як повідомлялося, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) зафіксувала на окупованій частині Донбасу 5 танків та 21 реактивну систему залпового вогню типу БМ-21 "Град", які були розміщені бойовиками з порушенням ліній відведення. крім цього, моніторингова місія ОБСЄ 20 вересня у двох постійних місцях зберігання важкого озброєння на окупованій території Луганської області виявила відсутність озброєння.

Відео Використовують перемир'я для підготовки: як бойовики збільшують інженерні приготування

Вони значно посилили спостереження, тренують власних артилеристів та маневрують просто поруч із передовою. Російсько-окупаційні підрозділи на Донбасі, твердить українська розвідка, збільшили інженерні приготування. До чого готується ворог - у сюжеті.  

Використовують перемир'я для підготовки: як бойовики збільшують інженерні приготування
Источник материала
loader
loader