Через масштабні пожежі у Луганській області евакуювали майже тисячу осіб
Через масштабні пожежі у Луганській області евакуювали майже тисячу осіб

Через масштабні пожежі у Луганській області евакуювали майже тисячу осіб

З епіцентрів масштабних пожеж у Луганській області, які спровокували російсько-окупаційні війська 30 вересня, вже евакуювали майже тисячу місцевих мешканців.

Про це розповіли пресслужбі штабу Операції об'єднаних сил.

За інформацією військових, через пожежу евакуювали мешканців сіл Капітанового та Муратового. Попередньо, вогонь пошкодив 250 будинків громадян. До рятувальної операції також долучилися й військовослужбовці Об’єднаних сил.

Загалом наразі до ліквідації пожеж залучено 450 військовослужбовців ЗСУ та понад 10 одиниць важкої інженерної та спецтехніки. Вже вдалося локалізувати пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Артема, Болотяне та Сєвєродонецьк.

Зазначимо, що у сюжеті ТСН.ua йдеться, що кількість загиблих унаслідок масштабних пожеж на Луганщині збільшилась - їх уже п'ятеро. Це четверо цивільних та один працівник лісгоспу. 

Нагадаємо, вдень 30 вересня у Луганській області виникло займання сухої трави та лісової підстилки поблизу с. Трьохізбенка, с. Кряківка с. Муратове, с. Капітанове Новоайдарського району, а також між с. Половинкине та с. Байдівка Старобільського району. За словами надзвичайників, на гасіння лісових пожеж у трьох районах залучили понад тисячу співробітників, а також 158 одиниць техніки.  

Вогонь поширився на селище Сиротине і швидко перекинулося на будинки людей. 

У штабі ООС розповіли, що 30 вересня бойовики підпалили суху траву на різних ділянках місцевості на Луганщині, застосувавши трасуючі кулі. Надалі вогонь поширився на низку територій через сильні пориви вітру. 

Источник материала
loader
loader