Молдова буде зберігати газ в українських газосховищах
Молдова буде зберігати газ в українських газосховищах

Молдова буде зберігати газ в українських газосховищах

Молдова закачає в підземні сховища України близько 100 млн. кубометрів газу для зберігання. Щодня планується передавати від 1,5 до 3 млн куб. м газу для складування в підземних сховищах, щоб використовувати його в холодну пору року.

Про це повідомив глава Оператора ГТС України Сергій Макогон 2 жовтня.

"Вже почалися перші поставки. За словами "Молдовагаз", протягом жовтня-листопада планується закачати близько 100 млн м3 газу. Питання створення запасу газу для Молдови в Україні ми почали активно опрацьовувати ще влітку 2019, коли була невизначеність з продовженням транзиту через Україну", - написав він у Facebook.

За словами Макогона, такий запас гарантує енергетичну безпеку Молдови і знижує залежність від єдиного постачальника газу.

Своєю чергою, Україна закачалав підземні газосховища рекордний обсяг газу. Рівень наповнення українських газосховищ досяг 21,8 млрд куб. м і перевищив минулорічний максимум. 

Відео Тарифи "Нафтогазу": у жовтні для побутових споживачів ціна за кубометр газу залишається без змін

4 гривні 70 копійок в пакеті "Місячний" та 5 гривень 24 копійки в тарифі "Річний". У жовтні ціна за кубометр газу залишається без змін для побутових споживачів. Про це сьогодні повідомили у "Нафтогазі". У компанії вважають, що сьогоднішня ситуація на ринку дозволяє зберігати вартість газу такою. У жовтні "Нафтогаз" продовжить формувати ціни, спираючись на ринок. Також у найбільшому постачальнику нагадують, що на остаточну вартість газу впливає і вартість доставки палива. Відповідно, чим довша ваша труба, ти дорожче доведеться сплачувати за транспорт блакитного палива.

Тарифи "Нафтогазу": у жовтні для побутових споживачів ціна за кубометр газу залишається без змін
Источник материала
loader
loader