Місце злочину: у мережі з'явилось відео, як бойовики підпалюють суху траву на Луганщині
Місце злочину: у мережі з'явилось відео, як бойовики підпалюють суху траву на Луганщині

Місце злочину: у мережі з'явилось відео, як бойовики підпалюють суху траву на Луганщині

Проросійські бойовики на Донбасі підпалюють суху траву неподалік позицій українських військових. Це призводить до масштабних лісових пожеж, зокрема й на Луганщині.

Відповідне відео відзняли українські бійці на Луганщині. Про це повідомляє благодійний фонд "Повернись живим" на своїй фейсбук-сторінці.

Як окупанти підпалюють суху траву на Донбасі

  • Волонтерам відео надіслали військові однієї з бригад, яка зараз виконує бойові завдання на Луганщині. На ньому чітко видно, як терорист російсько-окупаційних військ підпалює суху траву неподалік позицій українських бійців.
  • Скільки таких навмисних підпалів було по всій передовій – невідомо. Водночас волонтери попросили наразі утриматись від запитань на кшталт "Чому одразу не знищували палія?!".
  • За словами бійців, бойовики й раніше використовували так звані "трасувальні кулі", які спричиняють масштабні пожежі.

Бойовики навмисно підпалюють суху траву на Луганщині: відео

Що відомо про пожежі на Луганщині

  • Станом на 2 жовтня 13:00 пожежники намагаються загасити 7 осередків пожеж. Хоча ще 30 вересня їхня кількість складала аж 146.
  • За останніми даними у результаті пожеж загинули 7 людей, ще 4 зникли безвісти. 18 осіб потрапили в лікарню. Територія, пройдена вогнем, сягнула близько 13 тисяч гектарів.
  • Внаслідок пожеж у Луганській області постраждали від 250 до 300 будинків. Уряд та місцева влада готові виплатити постраждалим компенсацію.
  • Найбільші лісові пожежі вирували у Новоайдарському, Старобільському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. Вогонь поширювався через сильний вітер. Пожежу гасили понад 1,5 тисячі рятувальників і 200 одиниць техніки.

Дивіться відеосюжет 24 каналу про пожежі на Луганщині: 

 

Теги по теме
Новости Украины пожар Война на Донбассе Оккупированные территории Эмал Наби Пророссийские боевики
Источник материала
loader
loader