19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Делегати форуму партії "За майбутнє" представили програму розвитку Києва
Делегати форуму партії "За майбутнє" представили програму розвитку Києва

Делегати форуму партії "За майбутнє" представили програму розвитку Києва

У Києві делегати форуму партії "За майбутнє" - кандидати в депутати Київради - представили власну програму розвитку столиці.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Зібрались, аби визначитися із головними пріоритетами та напрямками майбутніх дій і обговорити програму розвитку міста.

"Ключовий пріоритет - це визначення стратегічних документів: сучасна стратегія розвитку міста, генеральний план, який відповідає цій стратегії, закон про столицю для того, щоб відновити самоврядування, закон про агломерацію, щоб зрештою врегулювати все, що стосується відношення Києва і всіх міст сателітів", - зазначає кандидат на посаду міського голови столиці Сергій Гусовський.

Завдання: зробити столицю містом сервісу, а не конкурентом підприємцям. Наразі у Києві майже дві тисячі комунальних підприємств. Учасники форуму пропонують у власності міста залишити тільки стратегічні. Функцію інших передати приватним фірмам. Це допоможе бізнесу створити нові робочі місця, а податки від діяльності цих фірм наповнюватимуть бюджет.

"Є комунальні підприємства, які потрібні місту, наприклад, метрополітен, природні монополії – "Київпастранс" тощо. А все решта просто не потрібно, і це все спотворює конкуренцію раз це не про ефективність використання коштів. І це просто тривіально про те, що їх там просто крадуть", - говорить Сергій Гусовський.

Відео Делегати форуму партії "За майбутнє" представили власну програму розвитку столиці

Відновлення районних рад, стратегія розвитку міста та закон про столицю: у Києві делегати форуму партії "За майбутнє" - кандидати в депутати київради - представили власну програму розвитку столиці.

У партії "За майбутнє" одним  з головних пріоритетів називають відновлення районних рад міста. Сьогодні усі повноваження міської влади та бюджетні кошти сконцентровані на Хрещатику, а це шкодить розвиткові міста.

"Мені здається, що люди, які живуть на Троєщині,  у Деснянському районі, в Оболонському, більш конкретно і більш детально знають, що треба зробити саме на цій території. Треба надавати їм конкретні повноваження, давати їм фінансові інструменти для того, щоб вони змогли реалізувати серйозні масштабні проєкти в цих районах", - зауважує депутат Київської облради, член політради партії "За майбутнє" Денис Борисенко.

Причиною багатьох проблем у Києві, вважають у політсилі, неухвалення закону про столицю. Але, на думку політиків, столиці потрібен такий закон, який допоможе розв'язати болючі питання міста.

Автори - Олександр Привалов та Антон Кашуба.

Источник материала
Поделиться сюжетом