В Україні з'являться нові обмежувачі швидкості на дорогах
В Україні з'являться нові обмежувачі швидкості на дорогах

В Україні з'являться нові обмежувачі швидкості на дорогах

В Україні з 1 листопада для для зменшення швидкості автомобілів на дорогах, окрім «лежачих поліцейських», почнуть використовувати острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

Про це повідомляє Укравтодор у Facebook.

Згідно з повідомленням, для цього вперше розроблений стандарт на заходи та засоби зменшення швидкості автомобілів, що набуде чинності з 1 листопада.

Як розповіли в «Укравтодорі», дотепер існував лише один засіб зменшення руху – так званий «лежачий поліцейський», всі інші усталені світові практики інженери-проєктанти застосовували лише на власний страх та ризик.

В Україні з'являться нові обмежувачі швидкості на дорогах - Фото 1

«Змінені стандарти дозволять встановлювати розділювальні острівці або смуги, бордюрні розширення, чокери та острівці безпеки.

Вони проєктуються під час ремонту або модернізації існуючих доріг та вулиць, а також під час будівництва та реконструкції.

Завдяки їм водій буде змушений підтримувати постійну безпечну швидкість, а не змінювати її, повсякчас розганяючись та гальмуючи», – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що особлива увага буде приділятися до ділянок, де автомобільні потоки конфліктують з пішохідними та велосипедними.

Також повідомлялося, що поліція встановить в патрульні машини прилади фіксації швидкості руху на дорогах.

Источник материала
loader
loader