19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Верещук серйозно надломила плани "Тищенка і ко" на Київ - експерт
Верещук серйозно надломила плани "Тищенка і ко" на Київ - експерт

Верещук серйозно надломила плани "Тищенка і ко" на Київ - експерт

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Кандидат на посаду мера Києва Ірина Верещук серйозно надломила плани Миколи Тищенка стати "тіньовим бенефіціаром" майбутньої депутатської фракції "Слуги народу" у Київраді. Про це у своєму Facebook написав політолог Денис Гаєвський, передає УНН.

Він нагадав, що протягом останніх тижнів активно формувалися списки кандидатів до місцевих рад.

"Новий Виборчий кодекс, треба сказати, хаотизував виборчу кампанію і детермінував внутрішньопартійні конфлікти. Найбільш активна "сутичка бульдогів під килимом" мала місце за складання списків до Київради. Не обійшла стороною ця тенденція і партію влади. У даному випадку "тіньовим бенефіціаром" майбутньої депутатської фракції "Слуги народу" у Київраді намагається стати нардеп Тищенко, афілійований з Андрієм Єрмаком і впливовими фігурами у столиці в особі Алли Шлапак та Дениса Комарницького. Втім, плани Тищенка серйозно надломила Ірина Верещук, яка "прорідила" складені "Тищенком і ко" списки до Київради, зайнявши принципову позицію. З огляду на те, що у Верещук непогані шанси зайняти пост у системі міської влади - якщо і не в якості мера, то в якості глави КМДА - закономірно, що саме вона взялася за структуризацію партійних списків до Київради", - пише політолог.

Дії "Тищенка і ко" підпорядковані виключно логікою конвертації політичного капіталу у фінансовий, переконаний Гаєвський.

"На цьому тлі такі фігури у системі партії влади, як Верещук, виступають стабілізуючим фактором для неї. Системність і вміння працювати у команді стануть підмогою для продовження політичної кар'єри Верещук у наступному політичному циклі", - підкреслив експерт, додавши, що безумовно, про це можна буде говорити за підсумками місцевих виборів 25 жовтня.

Нагадаємо, раніше Ірина Верещук розповіла, навіщо сьогодні робляться активні спроби по дискредитації законопроекту про столицю.

Також нагадаємо, за даними соціологів, кандидат у мери Києва від "Слуги народу" виходить у другий тур з Віталієм Кличком.

Теги по теме
Киев Слуга народу местные выборы
Источник материала
Поделиться сюжетом