Як у офіцерів НАТО: старшин та прапорщиків більше не буде
Як у офіцерів НАТО: старшин та прапорщиків більше не буде

Як у офіцерів НАТО: старшин та прапорщиків більше не буде

З 1 жовтня вступає в силу Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо військових звань військовослужбовців»

У рамках реформування української армії чинності набув ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо військових звань військовослужбовців».

Згідно з законом звичні військові звання «старшина», «прапорщик» та «старший прапорщик» змінюються на «головний сержант», «штаб - сержант» та «майстер - сержант».

Такі зміни наближують сержантський склад української армії до стандартів НАТО:

«Зміна військових звань за стандартами НАТО – це ще один крок, що наближує нашу армію до передових армій світу».

Зазначені зміни не означають, що з 1 жовтня зникнуть всі старшини та прапорщики. Кожен військовослужбовець повинен пройти атестацію протягом 2021 року. Після проходження атестації звання буде замінено відповідно.

7 жовтня на базі Навчального центру НГУ відбулася зустріч головного старшини Національної гвардії України Дмитра Тимощука із сержантським складом, на якій були обговорені питання роботи сержантського складу щодо підтримання військової дисципліни та зміни військових звань.

Довідка. «Стандартом НАТО» називається стандарт, розроблений, прийнятий та опублікований Організацією Північноатлантичного договору. Загалом у базі данних стандартів НАТО існує близько 1200 угод та рекомендацій.

Прийняття стандартів НАТО не є запорукою членства у Організації Північноатлантичного договору. Це добровільний крок держави. Жодна держава-член НАТО не запровадила всіх стандартів.

Источник материала
Поделиться сюжетом