Україна випала з топ-20 найбільших експортерів зброї у світі
Україна випала з топ-20 найбільших експортерів зброї у світі

Україна випала з топ-20 найбільших експортерів зброї у світі

На жаль, Україна вже давно випала з топ-10 експортерів зброї у світі / фото УНІАН

Україна в рейтингу найбільших експортерів зброї та озброєння вже давно покинула першу десятку, а нещодавно вже випадала і з другої десятки.

Про це заявив генеральний директор Державної компанії "Укрспецекспорт" Вадим Ноздря під час прес-конференції.

"На жаль, Україна вже давно випала з першої десятки. На жаль, ми також випадаємо з другої десятки. Конкуренція на зовнішніх ринках постійно зростає. Ми це відчуваємо по роботі на наших базових ринках", - сказав він.

Причини скорочення експорту зброї

За словами гендиректора, однією з головних причин такої негативної тенденції є те, що продукція вітчизняної "оборонки" просто втратила конкурентні переваги.

"Безумовно, українська продукція за останні 10-15 років багато в чому втратила конкурентоспроможність. Тому що конкуренти наші не мають таких проблем в економічній і політичній площині, як має Україна. У нас було розірвано багато операційних зв'язків...", - зазначив він.

Що цьому передувало

  • Чистий прибуток державної компанії "Укрспецекспорт" за дев'ять місяців поточного року становить 154,8 мільйона гривень, що на 38% більше, ніж за аналогічний період минулого року (112,185 мільйона гривень).
  • Дохід від реалізації продукції становить 1,382 мільярда гривень, що на 19,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Рентабельність становить 11,2% (за 9 місяців 2019 року – 9,71%).

Довідка УНІАН

  • Держкомпанія "Укрспецекспорт" є основним експортером усіх видів озброєнь і військової техніки (до 85% обсягу військово-технічного співробітництва) в Україні.
  • Компанія об'єднує низку дочірніх підприємств-виробників спецтехніки.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Дмитро Шварц

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны