Азербайджан і Вірменія домовлятимуться у Москві: деталі
Азербайджан і Вірменія домовлятимуться у Москві: деталі

Азербайджан і Вірменія домовлятимуться у Москві: деталі

Єреван та Баку готові відправити своїх представників на консультації до Москви 9 жовтня. Таке рішення Азербайджан та Вірменія вже підтвердили російському МЗС.

Наразі триває підготовка до переговорів, – МЗС Росії

Як повідомила речниця МЗС Росії Марія Захарова, наразі триває активна підготовка до зустрічі. Про це інформує Інтерфакс.

8 жовтня у Кремлі зазначили, що президент Росії Володимир Путін запросив до Москви на переговори очільників дипвідомств Вірменії та Азербайджану. Путін закликав припинити бойові дії з гуманітарних міркувань – для обміну тілами загиблих та полоненими.

Для проведення консультацій з цих питань за посередництва міністра закордонних справ Росії в Москву запрошуються міністри закордонних справ Азербайджану і Вірменії,
– мовиться у заяві Путіна.

Майданчик для переговорів запропонувала Австрія

Зазначимо, що раніше майданчик для переговорів учасників конфлікту запропонувала Австрія. Як повідомив канцлер Себастьян Курц, він навіть обговорив це з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном і той погодився.

Що відомо про протистояння Вірменії та Азербайджану?

Бойові дії за Нагірний Карабах між Азербайджаном та Вірменією відновились 27 вересня. В країнах оголошено мобілізації. Обидві сторони заявляють про втрати. Міжнародна спільнота просить припинити збройний конфлікт.
Теги по теме
Россия Владимир Путин Новости политики Ирина Пундор
Источник материала
loader
loader