У Хабаровську ОМОН жорстко розганяє учасників акції на підтримку ексгубернатора Фургала
У Хабаровську ОМОН жорстко розганяє учасників акції на підтримку ексгубернатора Фургала

У Хабаровську ОМОН жорстко розганяє учасників акції на підтримку ексгубернатора Фургала

У суботу, 10 жовтня, у російському Хабаровську відбувся найжорсткіший розгон мітингу за увесь час протестного руху на підтримку ексгубернатора Сергія Фургала, який перебуває в СІЗО. ОМОН застосував силу проти учасників протесту. Місцеві ЗМІ повідомляють, що одну жінку шпиталізували через отримані травми голови, а ще один учасник мітингу знепритомнів після того, як його вдарили кийком по голові,

Про це пише DVNovosti.ru.

За оцінками ЗМІ, в акції брали участь близько тисячи людей, а в мерії Хабаровська повідомляють, що всього було близько 500 осіб. Нині затримані десятки людей. 

Мітинг відбувався на площі Леніна перед будівлею уряду краю. Після того, як протестувальники почали встановлювати палатки і заявили про наміри заночувати під будівлею, до них вийшли співробітники ОМОНу і почали їх затримувати, використовуючи кийки. 

"Загін підрозділу правоохоронних органів вийшов на площу і став застосовувати спецзасоби проти мітингувальників. На площі чутні крики, стогін і плач. Відбувається планомірне витіснення мітингувальників з площі", - повідомив один з очевидців на місці події, передає "Комерсант". За його словами, затриманих поміщають в автозаки і відвозять з площі.

Водночас в Хабаровську від 9 жовтня діють нові обмеження, введені владою через зростання зараження коронавірусом. Зокрема, під час масових заходів чисельністю понад 50 чоловік потрібне дотримання соціальної дистанції і використання масок.

⚡️В Хабаровске силовики разогнали участников акции в поддержку Сергея Фургала, применив грубую силу. По некоторым данным, один из задержанных находится в автозаке без сознания. Количество задержанных на данный момент неизвестно.

Видео: @teamnavalnykhv pic.twitter.com/OVF0uJA44s

— ОВД-Инфо (@OvdInfo) October 10, 2020

Нагадаємо:

  • Акції протесту на підтримку колишнього губернатора Хабаровського краю Сергія Фургалапочалися ще 11 липня. Тоді на вулиці вийшли десятки тисяч людей з вимогою звільнити його. 
  • Сергія Фургала затримали 9 липня за справу щодо вбивств, скоєних 15 років тому. Чиновника підозрюють в організації двох вбивств і замаху на вбивство. Йому загрожує довічне ув’язнення.
  • Восени 2018 року Фургал переміг на виборах губернатора Хабаровського краю, випередивши тодішнього губернатора В'ячеслава Шпорта, якого підтримував Кремль і партія "Єдина Росія". Фургал є членом Ліберально-демократичної партії Росії (ЛДПР). 

    Відео Протести в Хабаровську: з чого ж все почалося та чому Шнуров підтримує акцію

    Хабаровськ – місто на Далекому Сході, там проживає майже 600 тисяч населення. Останні три тижні місто стало епіцентром політичних подій і його назва не сходить зі шпальт та екранів. Події в Хабаровську викликали соціальний резонанс настільки, що долучилися і селебритіс. Актор Гоша Куценко та музикант Юрій Шевчук записали відеозвернення зі словами підтримки, а дехто навіть приїхав на місце подій.   

    Протести в Хабаровську: з чого ж все почалося та чому Шнуров підтримує акцію
Источник материала
loader
loader