Нинішнє століття може виявитися для людства останнім - генсек ООН попередив про зміни клімату
Нинішнє століття може виявитися для людства останнім - генсек ООН попередив про зміни клімату

Нинішнє століття може виявитися для людства останнім - генсек ООН попередив про зміни клімату

Людство може не дожити до наступного століття через глобальне потепління, якезагрожує існуванню людської цивілізації. Це можна змінити, якщо почати діяти вже зараз. 

З таким закликом виступив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, повідомляє Центр новин ООН

Гутерріш виклав план боротьби з глобальним потеплінням і нагадав про виклики, які стоять перед людством. Зокрема про те, що необхідно утримувати підвищення глобальної температури на рівні 1,5 °C. Проте наразі цього ще не спромоглися досягти.

"Мільярди людей в усьому світі вже страждають від нашої бездіяльності. Через вкорінену залежність від викопного палива ми тупцюємо на місці. Глобальні кліматичні зміни спричиняють безпрецедентні лісові пожежі, інтенсивні і часті циклони, повені, посухи та інші екстремальні погодні явища", - зазначив генсек ООН. 

За його словами, від кліматичної кризи не застрахована жодна країна світу. Водночас в кожній державі найбільше страждають найбідніші і найбільш вразливі верстви населення, які найменше причетні до виникнення проблеми зміни клімату.

"В останні 25 років на найбагатших 10% населення світу припадало більше половини викидів вуглецю в атмосферу, а на частку найбідніших 50% - всього 7%. 

Однак генсек ООН вважає, що все ще можна побудувати більш безпечний, справедливий і сталий світ, але діяти потрібно швидко.

Антоніу Гутерріш пропонує такий план:

  • пріоритетні інвестиції в "зелені" робочі місця;
  • відмова від підтримки галузей промисловості, що забруднюють навколишнє середовище;
  • припинення субсидування підприємств, які займаються видобутком і переробкою викопного палива;
  • розрахунки кліматичних ризиків при прийнятті будь-яких фінансових і політичних рішень;
  • глобальне співробітництво за принципами взаємодопомоги і солідарності.
  • допомога державам, які відстають в боротьбі за здоровий клімат на планеті.

    Відео На Генасамблеї ООН Зеленський заявив про першочерговість режиму тиші на Донбасі

    Доки рана всередині Європи кровоточить - біль відчуватиме весь світ, заявив Володимир Зеленський з екранів Генасамблеї ООН, нагадуючи про війну на Донбасі. За словами Зеленського, першочерговим кроком має стати режим тиші, виведення незаконних збройних формувань з окупованих територій, далі –повернення контролю над державним кордоном і відновлення територіальної цілісності України. Цього року всі лідери держав вперше в історії виступають на дебатах в Нью-Йорку заочно. Детальніше – у сюжеті.    

    На Генасамблеї ООН Зеленський заявив про першочерговість режиму тиші на Донбасі
Источник материала
loader
loader