19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Собача вірність: як алабай не покинув свою подругу у прірві гранітного кар'єру
Собача вірність: як алабай не покинув свою подругу у прірві гранітного кар'єру

Собача вірність: як алабай не покинув свою подругу у прірві гранітного кар'єру

На Вінниччині двоє собак гуляли гранітним кар’єром, аж раптом один впав у прірву. Свою подругу Гулю пес Батрел не покинув. Ледь сам не впав, але кілька годин без зупинки гучно скавчав над ямою, аж поки не прийшла допомога.

Про відданість тварин, якої варто повчитись і людям, – йдеться у сюжеті ТСН.19:30. 

Щемливе відео миттєво розлетілося Мережею. Дорослий алабай стоїть над гранітним кар'єром і намагається врятувати свою подругу, яка впала униз. Пес жалібно скавчить, гавкає і бігає навколо прірви. Сам ледь не падає униз, але чергує цілу ніч без зупинки, доки вранці його не помічають охоронці кар’єру.

"Собака, який сидів зверху, - хлопчик, - дуже переживав за свою даму, всіх просив, звав на допомогу, що вона там сидить, вона була дуже виснажена", - розповідає інженерка кар'єру Олена Кисіль.

Охоронці намагались витягти собаку самотужки. Коли зрозуміли, що самі впоратись не зможуть, - викликали сільського голову та ветеринарів, бо ж хто власник собак - не знали.

"На жаль, ніхто не відгукнувся. Фактично, цілий день песики просиділи під проливним дощем - був ризик обвалу породи, тому ми вийшли на зв'язок з муніципальним притулком", - говорить Юрій Мельник, староста села Могилівка.

Відео Собаче кохання: як вівчарка не покинула іншу у прірві гранітного кар'єру

Собача вірність. Історія відданості двох вівчарок у Вінницькій області. Чотирилапі гуляли гранітним кар'єром, аж раптом одна впала в прірву. Свою подругу Гулю пес Батрел не покинув. Ледь сам не впав, кілька годин без зупинки гучно скавчав над ямою, аж поки не прийшла допомога. Про відданість тварин, якої варто повчитись і людям – у сюжеті.  

Часу на роздуми не було - порода загрожувала щомиті обвалитися. Зоозахисники розгорнули рятувальну операцію. Аби витягти собаку з 40-метрової глибини, підігнали підйомник. Впіймати перелякану тварину не вдавалося - вона тікала. Ветеринарам довелось поцілити у неї шприцем-пістолетом.

"Ми зарядили снодійне - вона заснула, 10 хвилин, і ми її знімали. Без снодійного ми б її не дістали", - каже Микола Похолюк, керівник притулку для тварин.

Випадок разючий і зовсім нетиповий для алабаїв, кажуть ветеринари. Твердять: не інакше, як кохання.

"І турбота, і вірність, і якоюсь мірою кохання, тварина була на статевому полюванні. Тварини проявляють свою довіру, не кидають своїх у небезпечних проблемах, такого треба повчитись більшій частині людей", - зазначає Микола Похолюк.

Власники собак знайшлись вже після порятунку. З'ясувалося, Батлер і Гуля охороняють сусідні склади. Живуть поруч у вольєрах, разом гуляють. Як вночі опинились за кілька кілометрів на території кар’єру, власники не знають. Спілкуватися з ТСН на складі не схотіли - лиш показали фото Гулі та Батлера та запевнили: з ними усе добре. А ще пообіцяли купити їм нашийники із GPS-навігаторами на випадок, якщо закохана парочка знову піде у мандри. 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны